Yıldırım’dan anlamlı eser

Yıldırım Belediyesi tarafından hazırlanan ve geçmiş yıllarda Bursa’da, kentin kurtuluşunu ve cumhuriyet bayramı kutlamalarını anlatan 92 fotoğraftan oluşan ‘Bursa’da Kurtuluş ve Cumhuriyet’ isimli kitap kamuoyuna tanıtıldı.

Yıldırım’dan anlamlı eser

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Barış Manço Kültür Merkezi’nde Atatürk’ün 77. ölüm yıldönümünde tanıtımı yapılan kitapta, Cumhuriyet’in kuruluşunun 92. yılı sebebiyle Bursa’daki kentin kurtuluşu ve cumhuriyet bayramı kutlamalarını anlatan 92 fotoğraf yer alıyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden elde edilen fotoğrafların büyük bir kısmı ilk kez yayınlanıyor.

Kitabın hazırlanışı ile ilgili bilgi veren M. Haluk Türköz, kitaptaki fotoğraflanın hepsinin orijinal olduğunu ve tamamının ellerinde bulunduğunu belirterek, “Bursa’ya böyle bir eser kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Edebali ise, böyle anlamlı bir günde Yıldırım’a önemli bir eser kazandırmaktan büyük onur duyduklarını ifade ederek, “Sıkıştığımız dar Anadolu coğrafyasında bizi yok etmeye çalıştıklarında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu milletin evlatları küllerinden yeniden doğdu. Bu anlayışı muhafaza edersek geleceği daha iyi planlarız. Bu eser Bursa ve Yıldırım’ın insanları için de güzel bir hatıra olacak” dedi. Tanıtımdan sonra Edebali ve Türköz kitaptaki fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X