Yıldırım’dan Cebel’e kardeşlik köprüsü

Yıldırım Belediyesi’nin Bulgaristan’ın Kırcaali şehrine bağlı Cebel ilçesinde kurduğu iftar çadırı, her akşam yüzlerce soydaşı ağırlamaya devam ediyor.

Yıldırım’dan Cebel’e kardeşlik köprüsü

Yıldırım Belediyesi, Ramazan ayının bereketini Bulgaristan’ın kardeş Cebel Belediyesi’ne taşıdı. 

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye kurulan ‘kardeşlik sofrası’, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Filibe Başkonsolos Vekili Birey Yılmazsoy, DOST Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan, Genel Başkan yardımcıları Mehmet Hoca ve Şaban Ali Ahmet, Kırcaali, Hasköy ve Koşukavak müftüleri ile çok sayıda soydaşı buluşturdu. 

Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da her zaman soydaşların yanında olacaklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘Hükümet ve belediye olarak, soydaşlarımızın refahının artması, haklarının ve yaşadıklarının bölgelerinin gelişmesi için destek vermeye devam edeceğiz. Yıldırım için Cebel’in bir diğer önemi ise, ilçemizin Cebel nüfusundan daha çok Cebelli’ye ev sahipliği yapıyor olması. Gönül bağımız, aramızdaki coğrafi uzaklığı ortadan kaldırıyor. Kalbimizin yarısı Yıldırım’da atıyorsa, diğer yarısı Cebel’de atıyor. Balkan topraklarındaki tüm soydaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı da yürekten tebrik ediyorum’ diye konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ’YE TEŞEKKÜR

Ramazan ayı boyunca iftar çadırının binlerce Bulgaristan Türkü’nü buluşturduğunu aktaran Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer ise, ‘Yıldırım Belediyesi ile resmi kardeşlik ilişkilerimizden daha önemlisi gönül bağımız. Bu gönül birliğimizi bize her zaman hissettiren ve bu sofrada da ağırladığımız Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ediyorum’ dedi. 

Bulgaristan Türkleri ile anavatan Türkiye kültürel bağların, dostluk ilişkilerinin güçlenmesinin öncülüğünü yerel yönetimlerin yaptığını vurgulayan DOST Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan da ‘Biz aynı çınarın dallarıyız. Hukuken Bulgaristan Cumhuriyeti’nin vatandaşıyız ve bundan doğan tüm yasal, siyasi sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Ancak bununla birlikte biz binlerce yıllık bir ortak kültürün parçalarıyız’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X