Yıldırım’dan cinsiyet eşitliği hamlesi

Kadına yönelik projeleri hayata geçiren ve kadınların hayatın her alanında söz sahibi olmasını destekleyen Yıldırım Belediyesi, ‘Cinsiyet Eşitliği İçin Bir Adım At’ paneli kadınların yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.

Yıldırım’dan cinsiyet eşitliği hamlesi

Yıldırım Belediyesi, dezavantajlı gruplara yönelik ‘İstihdam İçin Koordinasyon Eğitimi Projesi’ (İSKEP) çerçevesinde Barış Manço Kültür Merkezi’nde panel gerçekleştirdi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Fırsat eşitliliğinin yakalanabilmesi için önümüzdeki süreçte neler yapılabileceğini panelimizde değerlendiriyoruz. Sosyal, ekonomik ve kültürel hayatta fırsatlara ulaşma noktasında cinsiyet eşitsizliği konusundaki adaletsizlik, dünyadaki tüm toplumların kısa sürede çözüme kavuşturulması gereken problemidir” dedi. 

‘CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ OLUŞTURMALIYIZ’

Kadınlara dönük çalışmaların devam edeceğini söyleyen Başkan Edebali, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kuran ilk ilçelerden biri olduklarını vurguladı.

Yerel yönetimler olarak kadınlara yönelik yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Edebali, “Kadınlarımız, oluşturduğumuz psikolojik danışmanlık birimimizden, ihtiyaç duyulduğunda başta cinsiyet eşitsizliği olmak üzere birçok konuda ücretsiz olarak faydalanabilirler. Kadınlarımıza yönelik kültür şehirlerine turlar düzenliyor, tarihimizle kucaklaşma imkanı sağlıyoruz. Evlilik ve Aile Okulu’nda ailenin merhametini, şefkatini öğretiyoruz. Kadın spor merkezlerimize yenilerini ekleyerek kadınlarımızın spor yapabilmesini sağlayacağız. Kadına yönelik eşitsizlik ve şiddeti en aza indirgemek için ‘Eşitlik Birimimiz’ var. ‘Hanımeli Dostluk Eli’ çalışmamızda kaynaşmayı, kadının güçlü olmasını ve hanım kardeşlerimizin Yıldırım’ın kalkınmasına ve sosyal hayata katılımını sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELER YILDIRIM’DAN’

Panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, kadına verdiği önemden dolayı Başkan Edebali’ye teşekkür etti. Başkan Edebali’nin sosyal belediyecilik anlamında Türkiye’ye örnek projelere imza attığını Belirten Karlık, “Başkanımızın Yıldırım’da kadınlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar takdiri hak ediyor. Kadına hak ettiği değeri veren ve yaşamın her alanında söz sahibi olmasına olanak tanıyan Başkanımızı canı gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X