Yıldırım’dan istihdam sorununa global çözüm

Dezavantajlı grupların istihdam olanaklarının artırılması ve iş gücü piyasasına katılımlarını sağlamak amacıyla Avrupa Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin (İSKEP) bilgilendirme

Yıldırım’dan istihdam sorununa global çözüm

Toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra İSKEP Teknik Destek Ekibi Takım Lideri ve Portekiz Çalışma eski Bakanı Paulo Pedroso, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediyesi bürokratları ve dezavantajlı grupların temsilcileri katıldı. Yıldırım Belediyesi olarak yaptıkları tüm çalışmalarda toplumun her kesimine ulaştıklarını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Sosyal adalet anlayışı içerisinde katılım sağladığımız İSKEP ile dezavantajlı gruplarımızın istihdam edilmesine katkı koyuyoruz” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK VURGUSU

İstihdam konusunda Yıldırım’da önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Şehirlerin, insanların yaşam kalitesini belirleyen önemli parametreleri vardır. Bunlardan en önemlisi de vatandaşlarımızın istihdam edilmesi konusudur. Belediye bünyesinde kurduğumuz İstihdam Masası ile çok sayıda vatandaşımızı iş sahibi yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu. İSKEP sayesinde dezavantajlı grupların da iş sahibi olmasını sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Edebali, “Vereceğimiz eğitimler sonucunda engelliler, romanlar ve yoksul kişiler iş piyasasına kazandırılacaktır. Bu sayede toplumsal kalkınma, üretim kapasitemiz ve refah seviyemiz çok daha güçlü olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

ÖNYARGILAR ORTADAN KALDIRILACAK

İSKEP Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Paulo Pedroso ise Türkiye’de 12 belediye ile yaptıkları çalışmalarla dezavantajlı grupların istihdam edilmesini sağlayacaklarını söyledi. Projenin ‘hizmet sunumu’, ‘istihdam edilebilirlik’ ve ‘farkındalık oluşturmak’ olmak üzere 3 temel unsura dayandığını ifade eden Paulo Pedroso, “Dezavantajlı bireyler belirlenerek bu kişilerle ilgili destek sağlanmasını amaçlayan faaliyetler gerçekleştirilecektir. Bu sayede hem dezavantajlı gruplar istihdam edilecek hem de bu kişilere yönelik önyargıların ortadan kaldırılması sağlanacaktır” dedi. Pedroso ayrıca Yıldırım Belediyesi ile oldukça uyumlu çalıştıklarını sözlerine ekleyerek, projeye desteklerinden dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X