Yıldırım’dan kan kampanyası

Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kent Konseyi ve Türk Kızılay’ı Güney Marmara Kan Merkezi işbirliğinde ‘Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır’ sloganı ile başlatılan kan bağışı kampanyası kapsamında önce Yıldırım Belediyesi Meclis Salonunda kan bağışının önemi

Yıldırım’dan kan kampanyası

Yıldırım Kent Konseyi üyeleri, belediye personeli ve vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya kan bağışında bulunarak destek olan Yıldırım Belediye Başkanı kan bağışı konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Kanın tek kaynağının insan olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu hayati ihtiyacı karşılamak için Kızılay yoğun bir çaba göstererek örnek çalışmalara imza atıyor ve ülkemizin kan ihtiyacının yüzde 90’ını karşılıyor. Böyle önemli bir hizmeti yerine getiren kurumumuza destek olmak bizim öncelikli görevimiz. Bu kampanyayı bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Bundan sonra işbirliğimiz artarak devam edecek ve Kızılay’a her türlü desteği sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kan bağışının iki farklı boyutunun bulunduğunu aktaran Başkan Edebali, “Kan bağışı, hastanelerde şifa bekleyen hastalarımıza umut olduğu gibi, kendi sağlığımız açısından çok önemli. Sağlıklı bir yaşam için her birey 6 aylık veya 1 yıllık periyotlarla kan vermeli. Kan bağışında bulunarak, hem başkalarına hem de kendimize yarar sağlıyoruz” diye konuştu. Özellikle kök hücre bağışını çok önemsediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Edebali, “Kemik iliği nakli bekleyen binlerce insanımıza umut olmak, onların hayata tutunmasına katkı sağlamak, için tüm hemşerilerimizi bağışçı olmaya davet ediyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X