Yıldırım’dan önemli bir yatırım daha

Yıldırım Belediyesi Beton Parke ve Bordür Üretim Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yıldırım’dan önemli bir yatırım daha

Yıldırım’ın kendi kendine yeten, kendi ihtiyacını kendi üreten bir kurum olması amacıyla hayata geçirilen Yıldırım Belediyesi Beton Parke ve Bordür Üretim Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bünyesinde tam otomatik toplama robotu, beton blok üretim makinesi, çimento helezonu ve tartım sistemi, kum tankları, 2 adet beton mikseri ile 10 adet kalıp barındıran Yıldırım Belediyesi Beton Parke ve Bordür Tesisi’nin açılış töreninde konuşan Başkan İsmail Hakkı Edebali, bin 800 metrekare alanda hizmet veren tesisin yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin liralık yatırımla oluşturulduğunu belirtti.

Tesisin kısa bir sürede üretim yapacak kapasiteye geldiğini belirten Başkan Edebali, “Tesisimiz 8 saatlik bir üretim yaptığı zaman bin metrekarelik kilitli parke taşı üretebiliyor. Ayrıca yine 8 saatte 3 bin 500 bordür üretiyor. Kendi üretimimizi kendimiz yaparak daha ucuz bir maliyetle ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Bu tesisimizden diğer belediyeler de faydalanabilecek” ifadelerini kullandı.

1 YILDA 50’NİN ÜZERİNDE PROJE

700 bin nüfuslu Yıldırım’ı geleceğe taşımak amacıyla hizmet ürettiklerine vurgu yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Toplumsal ihtiyaçlarımız bazı başlıklar altında sıralanıyor. Bunlar; fiziksel, sosyal, ekonomik ve çevresel ihtiyaçlar. Tüm bunlar büyük bir bütünün parçalarıdır. Bir şehirde fiziksel problemler çözülemiyorsa, ekonomik ve sosyal yapı da olumsuz etkilenir. Hepsi birbirini tetikleyen sorunlar. Bizler ilk hizmet yılımızı geride bırakırken 50’nin üzerinde proje hayata geçirerek sorunlara çözümler ürettik” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X