Yıldırım’dan sosyal destek

Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek ve Rehberlik Merkezi (BEDESTEM), hizmete açıldı. Merkezde engellilerin engellilerin istihdama katılması için kurumlar arası koordinasyonun sağlanması konularında önemli bir açığın kapatılması amaçlanıyor.

Yıldırım’dan sosyal destek

Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek ve Rehberlik Merkezi (BEDESTEM) Karaağaç Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yönetim anlayışımızın merkezinde insan olduğunu söylüyor ve hizmetlerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Kadınlar, çocuklar, gençler, engelliler gibi dezavantajlı insanlarımızı öncelikli hizmet grubu olarak belirleyerek, projelerimizi onların ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiriyoruz” dedi.

EN ÖNEMLİ PROBLEM DIŞLANMIŞLIK HİSSİ

Merkezin, Türkiye ve Avrupa ortaklığında İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) öncülüğünde yürütülen çalışma kapsamında açıldığını ifade eden Başkan Edebali, burada engellilerin mesleki yönlendirilmesinin yanı sıra, meslek edindirme kursları ve engellilerin istihdama katılması için kurumlar arası koordinasyonun sağlanması konularında önemli bir açığın kapatılacağını vurguladı.

‘DEZAVANTAJLAR AVANTAJA DÖNÜŞÜYOR’

Projenin ilçede önemli bir açığı kapatacağını belirten Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da “Yıldırım’da dezavantajlar avantaja dönüştürülüyor. Önemli olan engellilerimizi anlamak ve onlara destek olabilecek çalışmalar yapmak. Bu konuda Yıldırım Belediyesi örnek projelere imza atıyor. Oluşturdukları farkındalıktan dolayı Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali ve çalışma arkadaşlarına Yıldırımlılar adına teşekkür ediyorum” dedi. Yıldırım Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında büyük bir atılım sağladığını ve toplumun her kesimine dokunduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise merkezin engellilerin istihdamına sağlayacağı katkıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen merkez, vatandaşların hizmetine açıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X