Yıldırım’dan Suriye’ye 10 TIR dolusu battaniye

Yıldırım Belediyesi’nin çeşitli STK’lar ile başlattığı ‘Her Evden Bir Battaniye’ kampanyasında toplanan yardım malzemelerini taşıyan 10 adet TIR, düzenlenen törenle sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yıldırım’dan Suriye’ye 10 TIR dolusu battaniye

Yıldırım Belediyesi’nin İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi (İHH), Yıldırım Kent Konseyi, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ve Yıldırım Muhtarlar Derneği ile birlikte başlattığı ‘Her Evden Bir Battaniye’ kampanyasında Suriye’ye ulaştırılmak üzere yola çıkacak yardım TIR’ları için Sinandede Mahallesi’ndeki Çakıllı Küme Camii önünde bir tören düzenlendi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Başkan Edebali törende yaptığı konuşmada, “Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek anlayışı ile ülkemizde ve dünyada ne kadar mazlum halk varsa, ihtiyaç sahibi varsa biz onların daima yanında oluyoruz. Yardım kampanyamız kardeşliğimizin ve inancımızın, insanlığımızın en doğal gereğidir” diye konuştu. 

YILDIRIM MAZLUMLARIN YANINDA

‘Dayanışma Şehri Yeni Yıldırım’ anlayışıyla çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attıklarının altını çizen Edebali, “Ecdadımız bizlere ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ gibi ulvi bir anlayışı miras bırakmıştır. İşte bu anlayış içerisinde değişik nedenlerle aç olan, açıkta olan insanlarımız başta olmak üzere her canlıya kucak açıyoruz. Soğuk kış günlerinde karnı aç ve üşüyen kimse kalmasın istiyoruz. ‘Yıldırım Mazlumların Yanında’ diyerek başlattığımız bu kampanyamıza destek veren başta Yıldırım halkı olmak üzere, herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X