Yıldırım’dan tarihe 256 sefer

Yıldırım Belediyesi tarafından, Türkiye’nin önemli tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip şehirlerine düzenlenen ‘Yıldırım İle Tarihe Merhaba’ temalı ücretsiz kültür turlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yıldırım’dan tarihe 256 sefer

Yıldırım Belediyesi’nin Mevlana’nın manevi hazinesi ve Selçuklu Devleti’nin başkenti Konya, Osmanlı’nın imparatorluğu geçiş kapısı İstanbul, tarihin akışının değiştiği Çanakkale ve turizmin gözde merkezi Nevşehir’e düzenlediği kültür turları 7’den 70’e binlerce Yıldırımlı’nın ilgi odağı oldu. 

31 Mayıs’ta sona eren kültür turlarına katılan 11 bin 776 kişinin Türkiye’nin doğal ve tarihi zenginliklerini yerinde görme imkânı yakaladığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kadim medeniyetimizden bizlere miras kalan, ülkemizin tarihi ve doğal mirası şehirleri olan Çanakkale, Konya, İstanbul ve Nevşehir’e 256 sefer düzenleyerek, vatandaşlarımıza bu mirasımızla kucaklaşma olanağı tanıdık” dedi.

Sosyal projelere imza atarak ilçe sakinlerinin mutluluğunu ön planda tuttuklarını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Konserden, tiyatroya, sempozyumdan, konferansa kadar daha birçok projeyi ilçemizde hayata geçirdik. Amacımız Yıldırım’ın kültür-sanat çıtasını daha da yükseltmek. Bu tür sosyal projelerle de kadınlarımızla, çocuklarımızla, engellilerimizle, gençlerimizle ve yaşlılarımızla bir dayanışma şehri olduğumuzu gösterdik’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X