Yıldırım’dan vefa örneği

Yıldırım Belediyesi, ülkenin birliği ve bütünlüğü ile milletin huzuru için canlarını feda eden şehitlerin yakınları ve gazilerle bir araya gelerek ihtiyaçlarını ve taleplerini dinliyor.

Yıldırım’dan vefa örneği

Şehit yakınları ve gaziler ile yakından ilgilenen Şehit Yakınları ve Gazi Masası personeli, aileleri evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret ediyor, taleplerini doğrudan belediye ulaştırarak sorunların hızlı bir şekilde çözülmesini sağlıyor. Özel etkinliklerde şehit aileleri ve gaziler bir araya getirilirken, 2016 yılında 28 şehit yakını ve 142 gazi olmak üzere 170 şehit yakını ve gazi ziyaret edildi. 

Öte yandan belediyedeki bürokratik işlemlerde öncelik hakkı bulunan şehit yakını ve gazilerden belediyeye gelen 110 aile ile yakından ilgilenilerek işlemleri en kısa süre içerisinde gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında şehit polis Mehmet Kara’nın adı da Karamazak Mahallesi’ndeki parka verilirken, Ramazan ayı içerisinde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, şehit yakınları ve gaziler ile iftar sofrasında buluştu. 

Şehit yakınları ve gazilere desteğini sürdüren Yıldırım Belediyesi, 200 gazi ve şehit yakınını şehitler diyarı Çanakkale’ye götürerek ecdadıyla buluşturdu. Aralık ayı içerisinde düzenlenen Şehitler Tepesi Boş Değil adlı Kur’anı-ı Kerim ve Mevlid programına ailelerle birlikte katılım sağlandı.

BÜROKRASİDE ÖNCELİK

Şehitlerin yakınları ile gazilerin kendilerine bu vatanın emaneti olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan canını veren, sağlığını kaybeden vatan evlatlarımıza çok şey borçluyuz. Onlar bizler için hayatlarından olurken, geride bıraktıkları yakınlarını da kendi ailemizden farklı görmüyoruz. 

Yıldırım Belediyesi’nde bürokratik işlemleri olan şehit yakınları ve gazilere öncelik tanınıyor. Bizler sadece kendi insanlarımız için değil, Kore’den Bosna’ya, Afganistan’dan Somali’ye dünyanın her yerinde zalimlere karşı mazlumların yanında olan ve bu uğurda canını vermekten çekinmeyen bir milletin evlatlarıyız. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin dertleriyle dertlenmek, mutluluklarını paylaşmak bizim boynumuzun borcu” diye konuştu.

‘VEFA BORCUMUZ VAR’

Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini ve ülkede yaşanan huzur ortamının, ülkenin güçlenmesini istemeyen bazı mihraklar tarafından bozulmaya çalışıldığını da hatırlatan Başkan Edebali, “Hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz ve vatanına sahip çıkan vatandaşlarımız var gücüyle buna engel olmaya çalışıyor. Bu zorlu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatarak, kardeşliğimizi zedelemeye çalışanların beklentilerini boşa çıkaracağız. Bu yolda kendilerini feda eden şehitlerimizin yakınlarını ve gazilerimizi kendi ailemizin birer ferdi olarak görüyoruz. Onlara olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek için hiç bir fedakârlıktan kaçınmıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X