Yıldırım’ın çehresi tamamen değişebilir!

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın iki yıllık icraatlerini anlattığı basın toplantısından yansıyanları bugünkü köşesine taşıdı…

Yıldırım’ın çehresi tamamen değişebilir!

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın iki yıllık icraatlerini anlattığı basın toplantısından yansıyanları bugünkü köşesine taşıdı…

Özdal, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yıldırım, nüfus bakımından kentin en büyük ikinci ilçesi.

660 bin nüfusuyla, birçok ilçeden, hatta ilden daha büyük bir kent.

Peki yüzölçümü, Bursa’nın kaçta kaçı dersiniz?

Sadece yüzde biri.

Yani, Yıldırım’ın yıllardır çarpık yapılaşma bakımından liderliği hiçbir ilçeye bırakmaması, yoğun göç ve yüzölçümü ile nüfusu arasındaki orantsızlığından kaynaklanıyor.

Üstelik, yüzölçümünün önemli bir bölümünün SİT alanı olmasından dolayı, bir metrekare yeni imar alanı açmak, deveye hendek atmakla eş değer.

Kulakları çınlasın eski belediye başkanlarından  Özgen Keskin, ‘Nilüfer’i yönetmek son model otomobilin hidrolik direksiyonunu çevirmek kadar kolayken, Yıldırım’ı yönetmek kamyon direksiyonunu  çevirmek kadar zordur’ derdi.

Gerçekten de hiçbir belediye başkanı Yıldırım’ı kolay yönetemedi bugüne kadar.

Gözünüzü çevirdiğiniz her yer kaçak yapı, çıkmaz sokak, heyelan bölgesi, taşkın alan…

Yani dağ gibi sorun, sorun, sorun.

Ne var ki, ilçenin makus talihini yenmesini sağlayacak bir umut ışığı Mevlana Mahallesi’nde doğdu.

Bitişik nizam,  ekonomik ömrünü tamamlamış depreme dayanıksız eski evler yerine, sosyal ve yeşil donatı alanlarının olduğu, modern, yepyeni, cilli gibi evler inşa edilecek çok yakında.

Elbette bu yeni evlerin bir bedeli olacak.

Nasıl ki eski arabanı, 0 sıfır kilometre araçla değiştirdiğinde fark ödüyorsan, yeni bir evde yaşamanın da bir maliyeti olması kaçınılmaz değil mi?

Mahalle halkının yüzde 95’i, 10 yıl vadeli kredi ile bir miktar fark ödemeyi kabul ettiği için bu bölgede kentsel dönüşüm mutlu sonla bitecek.

Aksi halde, zemin+8 katlı apartmanlar yerine, Nilüfer’deki ucubeler gibi 20-25 katlı gökdelenler inşa edilmesi gerekecekti.

Sonuç: Mevlana Mahallesi’ndeki sözde değil özde kentsel dönüşüm, domino etkisiyle ilçenin tamamında hayata geçerse, Yıldırım’ın çehresi tamamen değişebilir.

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X