Yıldırım’ın geleceği için tarihi adım

Yıldırım’ı geleceğin şehri yapma yolunda hayati önem taşıyan “Kentsel Dönüşüm Projesi Master Planı”, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Yıldırım’ın geleceği için tarihi adım

Yıldırım’ı tarihi geçmişinden aldığı güçle geleceğe hazırlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen ile Yıldırım Kentsel Dönüşüm Projesi Master Planı protokolünü imzaladı. Yıldırım’da artık değişim zamanı geldiğini söyleyen Başkan Edebali, şehrin değişimi konusunda Yıldırımlıların desteği ile hızla ilerlediklerini söyledi.

Edebali, “Çalışmalarımızı hemşehrilerimizin taleplerini göz önünde bulundurarak hızla geliştirdik. Her fırsatta başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce olmak üzere Bakanlığımızın her birimiyle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bizlerden ilgi ve desteğini esirgemeyen Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Vedad Gürgen yoğunluğuna rağmen Yıldırım’a gelerek 2 gün boyunca yol haritamızı yerinde inceledi. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Dünyaya modern şehirciliği öğreten Osmanlı torunları olarak Yıldırım’da uzun soluklu bir atılım gerçekleştirmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Edebali, “30 Mart seçimleri sonrasında bizlere görev veren Yıldırımlı hemşehrilerimizin güvenini boşa çıkarmadık. Yeni Yıldırım’ın, Türkiye için de rol model olacağına inanıyorum” diye konuştu.

BAKANLIK’TAN TAM DESTEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen ise, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin konuğu olarak geldiği Bursa’da ‘Yeni Yıldırım Vizyonu’nu yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Genel Müdür Gürgen, daha sonra Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’ne geçerek Master Plan hakkında teferruatlı bilgi aldı. Gürgen, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, kentsel dönüşüm konusuna büyük önem veriyor. Bu anlamda da Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’nin hayata geçirmeyi planladığı proje kentsel dönüşümün yalnızca fiziki yönünü kapsamıyor. Başkanımız kentsel dönüşüm konusunu bütün detayları ile ele aldı. Bakanlık olarak projeye tam destek veriyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X