Yıldırım’ın kentsel dönüşüm yılı: 2015

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bursa’nın Geleceği Geleceğin Bursa’sı” temalı Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne katıldı.

Yıldırım’ın kentsel dönüşüm yılı: 2015

İdeal şehir Yeni Yıldırım hedefini kentsel dönüşüm projesiyle hayata geçirmek için kolları sıvayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, Konut ve Yapı Gazetesi’nin düzenlediği Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde konuştu. 

2015’in kentsel dönüşümde ilk kazmanın vurulacağı yıl olarak belirlendiğini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Master Plan ile teoriden uygulama aşamasına geçildiğini belirtti. 

Başkan Edebali, “Kentsel dönüşümü başaran şehirlerin çalışmalarına 120 yıl önce başladı. Ülkemizde ise bu konu son 15-20 yıldır konuşuluyor. Kentsel dönüşümü yaparken hukuksal, teknik ve toplumsal planlamayı iyi yapmak zorundayız. Kayda değer bir yol almak için bu konuların öncelikli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

100 YILLIK PLAN

Kentsel dönüşüme bütünsel bir bakış açısıyla yaklaştıklarına işaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bir şehri dönüştürecekseniz konuya sürdürülebilir bir şehircilik anlayışıyla bütünsel olarak bakmak lazım. Eskileri yıkıp yenilerini yapacağız dersek başarı kaydedemeyiz. Bütünsel bir bakışla düşündüğümüzde şehri kendi ömrümüzle mukayese etmeden, gelecek nesillerimizi de düşünerek 100 yıllık planlar ortaya koymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Başkan Edebali, kentsel dönüşümü hayata geçirirken Yıldırımlıların mağdur edilmeyeceğinin de altını çizerken, “Herkes birlik olursa çok hızlı yol alabiliriz. Yatırımcılarımızın kâr yapabileceği ancak hemşehrilerimizin de mağdur olmayacağı bir anlayışla kentsel dönüşüm projemizi başlattık” ifadelerini kullandı. Başkan Edebali, kentsel dönüşümün çevre, kültürel, ekonomik, sosyal ve mekân olarak bütün bir şekilde planlandığını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X