Yıldırımlı çocuklar eve kapanmayacak

Gelişen teknoloji ve bilgisayar oyunları nedeniyle evlerine kapanan çocukları ait oldukları parklara çekmeyi amaçlayan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki çocuk parklarında bakım, onarım ve tadilat çalışmalarının yanında oyun ekipmanlarının da modernizasyonunu

Yıldırımlı çocuklar eve kapanmayacak

Yıldırım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, ilçedeki çocuk oyun parklarında bulunan bozuk, kırık ve kullanılamaz durumdaki oyun ekipmanları yenileri ile değiştirilip, çocukların oyun oynarken yaralanmasını önlemek adına parklara kum serimi ve yumuşak zemin uygulaması yapılıyor. Öte yandan çocukların sağlığını da göz ardı etmeyen ekipler, yeni çöp kovalarını parklara kazandırırken, çapa ve temizlik işlemleri ile de miniklere uygun bir oyun ortamı sağlıyor. 343 çocuk oyun ve dinlenme parkına sahip Yıldırım’da bu parklardaki bakım ve onarım çalışmaları devam ederken, yeni yapılan parklarla da, mahalle kültürünün olmazsa olmazı, sokaklarda oynayan çocuk görüntülerinin tekrar yaşanması amaçlanıyor.

NEFES ALACAK ALANLAR OLUŞTURUYORUZ

Çocukların, bilgisayar ve internet gibi teknolojik araçların bağımlısı haline gelerek sosyalleşmekten uzak bireylere dönüştüğüne dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali “Değerlerine, mahalle kültürünün yaşatılmasına önem veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bizlerin zamanında sokaklar ve parklar çocuk sesleri ile çınlarken, sokak oyunlarıyla eğlenip, sağlam temelli arkadaşlıklar ve dostluklar kuruluyordu” dedi. Şehirleşmenin ve kontrolsüz yapılaşmanın sonunda çocukların nefes alacakları alanların azaldığına da dikkat çeken Başkan Edebali, “Ekrana bakarak saatler geçiren, asosyal bir nesil olarak yetişmesini önlemek adına çocuk parklarımıza önem veriyor, bakımını yapıyor, yenilerini oluşturuyor ve çocuklarımızın keyifli zaman geçirmelerine olanak tanıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X