Yıldırımlı gençler dönüşümü tartıştı

Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği ‘Molla Yegân Liselerarası Münazara Turnuvası’ ile ilçedeki gençlerin eğitimine yönelik katkılarını sürdürdü.

Yıldırımlı gençler dönüşümü tartıştı

25 okulun yaklaşık 2 ay boyunca mücadele ettiği turnuvanın finalinde Nuri Erbak Anadolu Lisesi ile Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşılaştı.

Molla Yegan Liselerarası Münazara Turnuvası’nın finali öncesi konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, düzenledikleri organizasyonun gençler için oldukça önemli olduğunu söyleyerek, “Münazara turnuvamız ile gençlerimizin fikirlerini özgürce konuşabilmelerine uygun bir ortam sağladık. Kişisel gelişimin yanı sıra çocuklarımızın hoşgörülü, düşünceli ve karşısındakine saygılı olabilmelerini amaçladık. Toplum olarak en büyük ihtiyacımız olan bir arada olabilmeyi bu turnuva ile bir kez daha gösterdik” dedi.

Münazara turnuvasının günümüz dünyasında iletişim kurabilme açısından önemli bir işlevi daha yerine getirdiğini de aktaran Başkan Edebali, “Gelişmiş teknolojinin nimetleri olan araçları kullanırken, teknolojinin bağımlısı olmamalıyız. Gerçek yaşamdan uzaklaşmadan hayatımızı yaşamak önemli. Bu turnuvamızın gerçekleştirdiklerinden birisi de yüz yüz iletişimi sağlaması. Bu açından da özellikle gençlerimizin iletişim kurabilmesi, toplumca ihtiyacımız olan bir arada olabilmeyi sağlaması açısından münazara yarışmamız önemli bir görevi de yerine getirdi” şeklinde konuştu.

ÖDÜLLER BAŞKAN EDEBALİ’DEN

Konuşmaların ardından yapılan Molla Yegan Liselerarası Münazara Turnuvası’nın finalinde ise Nuri Erbak Anadolu Lisesi ile Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşılaştı. ‘Kentsel dönüşüm gerçekleştirebilmek için sosyal dönüşüm gerekli midir?’ konusunun tartışıldığı son karşılaşmada, jüri tarafından oylama sonucunda Nuri Erbak Anadolu Lisesi şampiyon oldu. Turnuva sonunda şampiyon olan Nuri Erbak Anadolu Lisesi 5 bin TL, ikinci olan Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 bin TL, üçüncü olan Gülçiçek Hatun Kız İmam Hatip Lisesi 2 bin TL ve dördüncü olan Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi bin TL’lik hediye çeklerini Başkan Edebali ve protokol üyelerinin elinden aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X