Yıldırımlı gençlere yabancı dil fırsatı

Yıldırım Belediyesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü örnek bir projeyi hayata geçirerek Yıldırım’daki öğrencilere yabancı dil öğretilmesi konusundaki protokole imza attı.

Yıldırımlı gençlere yabancı dil fırsatı

Üç kurum arasında imzalanan protokolle, Yıldırım’daki 6 okuldan 48’er öğrenci Bursa Teknik Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi alacak.

Yıldırım’da ilköğretim düzeyindeki öğrencilere yabancı dil eğitimi verilmesi konusundaki protokol, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger tarafından imzalandı. 

BTÜ Rektörlük makamında imzalanan protokol ile maddi durumu iyi olmayan ilköğretim öğrencileri, üniversitenin yabancı dil düzeyi iyi olan öğrencilerinden eğitim alacaklar. 

Protokol töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Başarılı bir birey olmak için yabancı dil konusu olmazsa olmaz önceliklerden birisidir. Bu protokolün amacı da çocuklarımızın yabancı dil eğitimine katkı sunulmasıdır. Bizim arzu ettiğimiz gençlik hem dünyadaki gelişmeleri iyi takip eden hem de yabancı dil bilen bireylerden oluşacaktır. Bu küçülen dünyada yabancı dil çok fazla ön plana çıkıyor. İlçemiz için iyi, düşünen, gayretli insanlar devreye girdi ve bugün bu protokolü yapıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X