Yıldırımlı kadınlara ‘engel’ yok

Yıldırım Belediyesi Sinandede Mahallesi’nde yapımı tamamlanan, engelli ve engelsiz kadınların spor yaparak tek bir çatı altında buluşacağı Kadın ve Engelli Eğitim – Spor Merkezi’ni hizmete açtı.

Yıldırımlı kadınlara ‘engel’ yok

Yıldırım Belediyesi’nin 5. kadın odaklı spor merkezi olan Kadın ve Engelli Eğitim – Spor Merkezi ve Cimnastik Salonu Sinandede Mahallesi’nde açıldı. Bin 200 metre alanda dört bölümden oluşan spor merkezinde, kadın spor salonu, engelli kadın spor salonu, 3-11 yaş çocuk jimnastik salonu ve çocuk oyun alanı yer alıyor. Kadın eğitmenler eşliğinde haftanın 6 günü aerobik, step, plates, zumba, cimnastik ve fitness çalışmalarının yanı sıra engelli kadınlar için kişinin engel durumuna göre çalışma programı düzenlenen tesisin açılış töreni Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırımlı kadınlarımızın yeni bir buluşma noktaları olması ve evlerine yürüme mesafesinde spor yapmaları adına Kadın ve Engelli Eğitim- Spor Merkezi’ni Sinandede Mahallemize kazandırıyoruz. Engelli kadınlarımızın da spor yapma hakkını savunan anlayışla aracımızla kendilerini evlerinden aldırarak uzmanlar eşliğinde spor yapma imkanı tanıyoruz. Diyetisyenimizin rehberliğinde, bilimsel yöntemleri kullanarak kadınlarımız spor yapma imkanı bulacak. Spor merkezi aynı zamanda kadınlarımızın buluşma, komşuları ile görüşme mekanı da olacak. Hem spor yaparken hem de sosyal açıdan hayatın stresinden uzaklaşacaklar. Bin 200 metre alanda dört bölümden oluşan spor merkezimizde, kadın spor salonu, engelli kadın spor salonu, 3-11 yaş çocuk jimnastik salonu ve çocuk oyun alanı yer alıyor. Teleferik ve Kaplıkaya bölgelerinde de kadın spor merkezleri açmayı planlıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X