Yıldırımlı kitapseverlere ‘Kitap Okuma Kulübü

Kültür ve sanat alanında birbirinden önemli projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, düzenlemiş olduğu eğitici ve bilgilendirici etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

Yıldırımlı kitapseverlere ‘Kitap Okuma Kulübü

Kitapseverleri bir araya getirmek adına önemli bir çalışmaya imza atan Yıldırım Belediyesi, farklı türdeki eserleri okumak isteyen kişileri bir araya getirip kişisel birikimlerinden istifade etmek amacıyla ‘Kitap Okuma Kulübü’ açtı.

Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde moderatör eşliğinde haftada bir yüz yüze gerçekleştirilecek tahliller 11 ana başlıkta yapılacak. ‘İsmet Özel Okumaları’, ‘Sezai Karakoç Okumaları’, ‘Rene Guenon Okumaları’, ‘Siyer Okumaları’, ‘Sosyoloji Okumaları’, Öykü Okumaları, ‘Modern Düşünce Felsefe Okumaları’, ‘Dostoyevski Okumaları’, ‘Cemil Meriç Okumaları’, ‘Bilim Kurgu Okumaları’ ve ‘Bilim Tarihi Okumaları’ okumaları ile Yıldırımlı vatandaşlar okudukları kitapları tartışabileceği bir ortama kavuşma imkânı bulacaklar.

Gerçekleştirilen ‘Psikoloji Okumaları’, ‘Film Okumaları’, ‘Okur-Yazar Buluşmaları’, ‘Kritik Edebiyat Sohbetleri’ ve ‘Yaratıcı Yazarlık Okulu’ ile Uyumayan Kütüphane’nin kentin sosyal yaşam merkezi haline geldiğinin altını çizen Başkan Oktay Yılmaz, “Verdiğimiz eğitimler ile gençlerimizin önce okuma ve öğrenme becerilerini artırması için çalışıyoruz. Bu anlamda tematik okuma grupları ile gençlerimizi kitap ve film tahlillerine dâhil ederek, okudukları kitapları ve filmleri tartışabileceği bir zemini onlara sunuyoruz. Gençlerimiz kendilerini bir adım öteye taşıdıktan sonra okudukları ve öğrendikleri üzerine tefekkür etmelerini ve bu doğrultuda içerik üretmelerini hedefliyoruz. Uyumayan Kütüphane’mizde vermiş olduğumuz eğitimler ve akademiler ile yüzlerce gencimize hizmet sunduk. Gençlerimiz geleceğe hazırlanırken Yıldırım Belediyesi olarak onların bu yolda her daim yanında olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X