Yıldırımlı öğrencilerde çevre bilinci

Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ambalaj atığı, tekstil atığı, atık yağ ve atık pil toplayarak doğal kaynakların ve çevrenin korunmasına katkıda bulunmanın yanı sıra, öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak adına okullarda çevre ve atı

Yıldırımlı öğrencilerde çevre bilinci

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde 23 okulda eğitim vermeyi planlayan ekipler, atıkların geri dönüşümü konusunu öğrencilere anlatıyorlar. Geçtiğimiz sene de Yıldırım Belediyesi, ilçedeki 100 okulda geri dönüşüm konusunda öğrencileri bilinçlendirmişti.

Geri dönüşümün ve atıkların kontrol altına alınmasının Yıldırım’ın geleceği açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kaynaklarımızın israfını önleyerek çevreyi korumayı bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz” diye konuştu. Bu kapsamda da öğrencilere verilen çevre ve atık eğitimlerinin çevreye duyarlı nesiller yetişmesi adına hassas bir çalışma olduğunu belirten Başkan Edebali, ”Ekip arkadaşlarımız tarafından gerçekleştirilen bu eğitimler gündelik çalışmalardan çok farklı olarak geleceğin sahibi çocuklarımızın bilinçlenmesi ve duyarlı bireyler yetişmesi için önemsediğimiz bir konu” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Başkan Edebali, okullarda verilen eğitimlerin 2015 – 2016 eğitim yılının ikinci döneminde devam edeceğini de açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X