Yıldırımlılara altın bilezik kazandırılıyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ücretsiz YIL-MEK kurslarına yalnızca Yıldırımlıların değil, tüm vatandaşların katılarak meslek edinip, hobilerinde kendilerini geliştirme imkanı bulabileceklerini söyledi.

Yıldırımlılara altın bilezik kazandırılıyor

Yıldırım’ın sosyal yönüne önemli katkılar sağlayan Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (YIL-MEK) çocuklara ve yetişkinlere büyük olanaklar sağlamaya devam ediyor. Diksiyondan tiyatroya, neyden bağlamaya, İngilizce’den Osmanlıca’ya, ebrudan hat ve hat ve tezhipe, iğne oyasından web tasarımına kadar 60 farklı dalda, 42 merkezdeki 185 sınıfta eğitim veren YIL-MEK, 2015-2016 döneminde 12 bin 350 kursiyerin hem meslek edinmesi hem de hobilerinde kendilerini geliştirebilmelerini sağladı. 

Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler dönem sonunda başarı sertifikalarına da kavuştular. Her zaman yeni ufuklar açmayı hedefleyen projeleri ile Yıldırımlıların hem sanata hem de sosyal yaşamına katkı sağladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Belediye olarak en büyük hedefimiz ilçemizi kültür, sanat ve ekonomik olarak geliştirmek yarınlara hazırlamaktır. Her yaş ve her kesimden insanın kendisini ilgilendiren bir faaliyet bulabileceği program zenginliğiyle YIL-MEK ilçemizin gururu haline geldi. Gençlerimizi sosyal hayatın içerisinde kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturmak için çok sayıda organizasyonlar yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz çerçevesinde açtığımız kurslarla insanların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği ve sanatsal yönlerini daha iyi geliştirecekleri imkânları ortaya koymaya çalışıyoruz. Ayrıca özellikle ev hanımlarına yönelik kurslarımız ile onları hem sosyal hayatın içine çekiyor, hem de meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

İNSAN MERKEZLİ PROJELER

Göreve geldikleri günden itibaren ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı ile hizmet ürettiklerini dile getiren Başkan Edebali, ‘Önemli olan yollar, binalar yapmak değil, sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirerek, ilçemizin ülkemizin geleceğini inşa etmek. Bundan dolayı bizim önceliğimiz insan ve tüm çabamız insanlarımızın mutluluğuna mümkün olduğunca katkı sunmak. Ne hizmet üretirsek üretelim, iyi yetişmiş bir nesil olmazsa, sürdürebilir bir başarı kazanmış sayılmayız’ diye konuştu. Yıldırım Belediyesinin kadına ve aileye verdiği öneme de değinen Başkan Edebali, Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğü kuran Bursa’daki tek ilçe belediyesi olduklarını da hatırlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X