Yıldız: Bursa’da başarılıyız

Seçimleri sonuçlarını değerlendiren CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, ülke geneline bakıldığında demokrasinin kazandığını belirterek, Bursa genelinde 2011 seçimlerine oranla yüzde 3’lük bir oy artışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yıldız: Bursa’da başarılıyız

SEYİT GÜNDOĞAN

İl Başkanlı’nda yeni seçilen milletvekilleri Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, Bursa adına başarılı bir seçim geçirdiklerini söyledi.

SEÇİME CHP DAMGA VURDU

Türkiye seçim tarihinin en önemli seçiminin geride bıraktıklarını ifade eden Yıldız, “CHP olarak, emekten, insandan ve barıştan yana seçim kampanyası yürüttük. CHP seçim kampanyası ve sahadaki çalışmalarıyla bu seçimde iz bırakmış bir parti. Vicdanen çok rahatız, örgütümüz ve adaylarımız, her yüreğe dokunmaya, ulaşmaya çalıştılar. Eksiklerimiz olmuştur ancak, pozitif bir seçim süreç yürüttük. Seçim sürecine CHP damgasını vurmuştur” dedi.

BURSA’DA OYLARIMIZI YÜZDE 3 ARTTIRDIK

Saha çalışmalarının sonucunu Bursa genelinde 2011 seçimlerine oranla yüzde 3’lük bir oy artışıyla gördüklerini kaydeden Başkan Zafer Yıldız, “Bursa oy oranı, Türkiye genelinin her zaman bir puan altında olmuştur. Şuanda 3 puanlık bir fark var. 20 bin oy farkıyla 6 milletvekilini kaybettik. Bursa örgütü olarak, oylarıyla partimize ve adaylarımıza sahip çıkan 500 bin seçmene teşekkür ediyoruz. Meclise gönderdikleri milletvekillerimizin Bursa’yı en iyi şekilde temsil edeceklerinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. 

TÜRKİYE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI

CHP’nin Türkiye’yi tek partili hayattan, çok partili demokrasi sürecine geçirdiğini kaydeden Yıldız, CHP tabanın bilinçli bir tercih yaparak, ülkenin parlamenter sistemi ve demokrasinin uzlaşı kültürü açısından büyük bir olgunluk gösterdiğini söyledi. Seçimlerden uzlaşı ve demokrasi mesajının çıktığını vurgulayan Yıldız, “Türkiye bu seçimlerde kutuplaşmaya hayır dedi. Kavga, öfke ve nefret kaybetti, tevazu ve hoşgörü kazandı. Başkanlık kaybetti, parlamenter demokrasi kazandı. Türkiye, demokrasiye tekrar sahip çıktı” dedi.

HDP’YE CHP’DEN DE OY KAYDI

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da CHP’den HDP’ye oy kayması yaşandığına dikkat çeken Yıldız, “2011 Genel Seçimleri’ni baz aldığımızda;  yüzde 24.9 oranla 412 bin oy almış, 2015 Genel Seçimleri’nde yüzde 28 oranla, 490 bin’ oylarımızı çıkardık. Bursa genelinde 2 milyon 128 bin seçmenimiz var. 1 milyon 783 bin seçmen oy kullanmaya gidiyor. Sandığa gitme oranı 88 civarında, bu da seçimlere katılımın iyi olduğunu gösteriyor. Daha önceki seçimlerde HDP’nin 65 bin oyu vardı, bu seçimde 90 bine çıkardı. Diğer partilerden olduğu gibi CHP’den HDP’ye oy kaydı” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X