Yıldızlar Halk Oyunları Şampiyonası Sona Erdi

Atakum Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Türkiye Yıldızlar Halk Oyunları Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Geleneksel Düzenlemeli Dal alanında 9 takım kıyasıya mücadele ederken, birinciliği Muğla’dan Ortake

Yıldızlar Halk Oyunları Şampiyonası Sona Erdi

Samsun’un Atakum ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Yıldızlar Halk Oyunları Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Geleneksel Düzenlemeli Dal’da 9 takım yarıştı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Yalı Kafe önünde gerçekleştirilen şampiyonada yörelerine ait oyunları sahneleyen ve birincilik için mücadele eden takımlar, kendilerini izlemek için alanı dolduranlara unutulmaz bir akşam yaşattı. Heyecanlı şampiyonanın ardından hakemlerin yaptığı değerlendirmeler sonucunda dereceye girenler açıklandı. Açıklanan sonuca göre şampiyonada birinciliği Muğla Ortakent Yahşi Gençlik Spor Kulübü kazanırken, ikinciliği Ankara Yenimahalle Belediyesi Tubir Gençlik ve Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Artvin Arhavi Belediyespor Kulübü kazandı. Birinci olan Muğla – Ortakent Yahşi Gençlik Spor Kulübü’ne kupasını Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu verdi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilk olarak birinci olan takımın sporcularını, ardından da tüm sporcuları tek tek kutladı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum ilçesine yakışır bir şampiyonaya ev sahipliği yapıyoruz. Şampiyonanın ilk akşamında geleneksel düzenlemeli dalda yarışan tüm takımlarımızı kutluyorum. Dereceye giren takımlara ise başarılarının devamını diliyorum. Atakum ilçesi kültürel ve sanatsal faaliyetlerin merkezi konumuna geldi. Bunun sürekliliği için girişimlerimiz sürüyor. Bu girişimlerimizden birisi olan Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’na katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Taşçı, ayrıca şampiyonaya katılan tüm sporcular adına Atakum ilçesine fidan dikimi gerçekleştirileceğini belirterek, “Atakum’da artık dikili bir ağacınız var. Bizleri sakın unutmayın” diye konuştu. Atakum Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen şampiyona için Başkan İshak Taşçı’ya teşekkür eden Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ise, “Ülkemizin en büyük zenginliklerinden olan, kültürel mirasımız halk oyunlarını yaşatmak, ileri nesillere aktarmak için ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Bu mücadelemizde bize destek vererek Karadeniz Bölgesi’nin en güzel ilçesi Atakum’da şampiyona fırsatı sunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teşekkür ediyorum. Şampiyonada mücadele eden takımlarımızı kutluyorum” şeklinde konuştu. Ödül töreninin ardından Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ve diğer protokol üyeleri, Türkiye Yıldızlar Halk Oyunları Şampiyonasında mücadele eden takımlarla birlikte topluca hatıra fotoğrafı çekindi. Dereceye girmek için verdikleri mücadelede hedeflerine ulaşamayan bazı takımların sporcuları üzülürken, üzülen sporcuları Başkan Taşçı ve eşi Fatma Taşçı teselli etmeye çalıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X