Yıldıztepe’ye sosyal yaşam merkezi

Mudanya Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi’nin temeli atıldı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, projenin ilçeye değer katacağını söyledi.

Yıldıztepe’ye sosyal yaşam merkezi

ÖMER BİLİK

Mudanya Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle hazırlanan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi’nde çalışmalar törenle başladı. Projenin tamamının 2 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Törene Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Yıllardan beri Mudanyalıların hayali olan Yıldıztepe projesinin temelini atıyoruz. Bu proje öylesine önemli ki, Mudanya’ya değer katacak. Sadece Mudanya’da yaşayan hemşehrilerimizin değil, Bursa ve diğer illerden gelenlerin burada zamanlarını geçireceği çok özel bir mekan olacak. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin değerli hocalarıyla birlikte değerlendirdik ve gördüğünüz görseller en geç 1-1,5 yıl içerisinde projemiz ile hayata geçirilecek. Burada kültür merkezi, çocuk oyun alanları, uçurtma alanları, kafeterya ve restoranlar, alışveriş mağazaları, seyir terasları, amfi tiyatro, sinema, gezi-yürüyüş yolları, minibüs ve taksi durağı var” dedi.

BİR YIL SONRA BÜYÜK KISMI TAMAMLANACAK

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bölgeye yapılacak kültür merkezinin adının Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi olacağını söyledi. Türkyılmaz, “Burada ihale ve satın alınacak birçok işi belediyemizin araç-gereçleri ve belediye çalışanları ile birlikte gece gündüz çalışarak gerçekleştireceğiz. Projemizin 1 yıl içerisinde büyük kısmı kullanılacaktır. En fazla 2 yıl içerisinde Yıldıztepe projesinin tamamı hizmet verir hale gelecektir” diye konuştu.

Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer de, “Mudanya ve Mudanyalıya yakışan bir hizmet. Başkan Türkyılmaz projenin detaylarını anlatırken, gözleri pırıl pırıldı. Umut ediyorum ki, çok kısa bir sürede hayata geçer ve güzel Mudanya halkımıza hizmette bulunur” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X