Yılın ilk hafta sonu kar geliyor! Pazartesiye dikkat

Kışın sert yüzünü bugüne kadar pek görmedik. Aralık sonuna doğru zaman zaman kar yağışları oldu ama bunlar çok etkili değildi. Şimdi artık kışın tam ortasındayız ve bu defa etkili kar kapıda. Bursa’da özellikle önümüzdeki cuma ve pazartesiye dikkat.

Yılın ilk hafta sonu kar geliyor! Pazartesiye dikkat

Tüm dünyada uzun dönemli tahminler yayınlayan güvenilir bir meteoroloji sitesinin bu sabahki raporuna göre Bursa ve çevresinde önümüzdeki 10 gün boyunca beklenen hava olayları şöyle gerçekleşecek:

Bugün hava sıcaklığı 6 derecenin üstüne çıkmayacak gece ise 3 dereceye kadar düşecek ama yağış yok.

Yağmurun etkili olacağı yarın hava sıcaklığı yine 6 derece düzeyinde seyrederken gece 1 dereceye kadar düşecek.

Cuma hava sıcaklığı gün içinde en fazla 3 dereceye çıkarken yağış da kara dönecek.

Bursa’yı termometrelerde 2 ile eksi 3 derece arasında sıcaklık değerlerinin görüleceği soğuk bir hafta sonu bekliyor.

Cuma günü yağması beklenen kar hafta sonu da aralıklarla devam edecek. Ancak bu yağışların çok etkili olması beklenmiyor.

Pazartesi gününe geldiğimizde ise işler değişiyor, uzun dönemli meteorolojik tahminlere göre beklenen kış pazartesi günü kapımızı çalacak. Hava sıcaklığının gündüz 2 gece eksi 3 derece olacağı pazartesi karın da yerde beyaz örtü oluşturacak yoğunlukta yağması bekleniyor.

Karın önümüzdeki hafta boyunca pazartesi günkü kadar yoğun olmasa da aralıklarla yağmaya devam edeceği, hava sıcaklığının da gündüzleri sıfır derecenin biraz üstünde seyredeceği ama geceleri eksi beşe kadar düşeceği tahmin ediliyor.  

olay.com.tr

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X