Yılın şoförü plaketle ödüllendirildi

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan ‘Trafik Haftası’, Karacabey’de de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Yılın şoförü plaketle ödüllendirildi

Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, daire amirleri, emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığı trafik ekipleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amir Vekili Komiser Yardımcısı İsmail Arıkan, trafik kazalarının, dünyadaki ölüm nedenleri arasında 8. sırada olduğunu belirterek, dünyada her yıl ortalama olarak 1 milyon 240 bin kişinin bu nedenle hayatını kaybettiğini, Türkiye’de ise bu rakamın 4 bin civarında olduğunu söyledi.

Arıkan, trafik kazaları neticesinde her yıl geride binlerce ölü, onbinlerce yaralı ve özürlü insan ve bir o kadar da dul ve yetimin kaldığını ifade ederek, trafikte herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Trafik Haftası dolayısıyla okullar arasında düzenlenen resim ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile okul geçidi görevlisi eğitimi alarak sertifika almaya hak kazanan öğrenciler ödüllendirildi.

Törende ayrıca, şoförlük mesleğinde örnek tavır ve davranışları nedeniyle yılın sürücüsü seçilen Kemal Güler ile trafiğin düzenlenmesi ve denetlenmesi çalışmalarında yılın trafik görevlileri seçilen Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Başkomiser Musa Sevil, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timinde görevli VI Kd.Çvç. Tolga Kuzucu ve trafik hizmetinde görevli Trafik Tescil Büro Amirliği görevlisi polis memuru Cemalettin Karlı, başarılı çalışmalarından ötürü plaketle ödüllendirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X