Yılın son meclis toplantısı

2014’ün son belediye meclisinin ikinci oturumuna Çakırlı Mahallesi’nin 1/bin ölçekli plan değişikliği ile, 2015 yılı gelir tarifesi damgasını vurdu.

Yılın son meclis toplantısı

NEVZAT OKUMUŞ

İlçeye bağlı eski beldelerden Çakırlı’ya yapılması düşünülen ‘Termal Tesis Alanı’ ile konut alanına ilişkin Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin kabul ettiği 1/ 5 bin ölçekli planında 1/bin ölçeğine göre değişiklik yapıldığını belirten Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, plan değişikliğine göre 110 bin m2 lik arsanın 19 bin m2 lik alanı konut, 61 bin 500 m2 lik alanı termal turizm ve 30 bin m2 lik alanı da park ve yeşil alan olacağını açıkladı. Plan değişikliği muhalefetin ret oylarına karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti. Adı geçen alanda TOKİ tarafından yapılacak konutların 3-4 katlı olacağı ve konunun ihale aşamasına geldiği belirtildi. 

Meclisin görüştüğü ve vatandaşları ilgilendiren gelir tarifesinde ise bazı maddeler yüzde yüze varan orandan zamlanırken, bazılarından yeni tarifeye göre ilk kez ücret alınacak, bazılarından ise hiç alınmayacak. Afiş takma ve sökme 200, silindir kiralama 300 lira olarak ilk kez kabul edilirken, 12 liralık mezar defin ücreti ile Kama Yararı olan derneklerin, siyasi partilerin ve cenaze anonslarının ücretsiz olması kararlaştırıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X