Yılın son MGK’sı sona erdi!

MGK toplantısı sonrası yapılan açıklamada, “Irak’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tehdit eden DEAŞ ve benzeri terör örgütlerine karşı Irak halkının yanında olduğumuz teyit edilmiştir” denildi.

Yılın son MGK’sı sona erdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan toplantı sonra erdi.

5 saat 45 dakika süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, “Irak’ta yaşanan son gelişmelerin bölge güvenliği açısından gözden geçirildiği belirtilerek, “Irak’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tehdit eden DEAŞ ve benzeri terör örgütlerine karşı Irak halkının yanında olduğumuz teyit edilmiştir” denildi.

“Rusya’nın, Suriye’deki rejimle birlikte bölgede yürüttüğü faaliyetler ile bu faaliyetlerin yol açtığı, mülteci konusu dahil, tüm insani meseleler hakkında Kurul bilgilendirilmiştir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Rusya’nın ülkemizin meşru tutumuna karşı gösterdiği kabul edilemez tavır değerlendirilmiş, bu durum karşısında Türkiye’nin aldığı ve alacağı tedbirler ayrıntılı olarak görüşülmüştür.”

MGK açıklamasında, toplantıda Bayırbucak bölgesinde yaşayanlar dahil, Türkmenlerin durumunun ele alındığı belirtilerek, “Sınırlarımızın dışında bulunan soydaş ve akraba topluluklar ile ılımlı muhaliflerin yaşadığı sorunlar karşısında duyarsız kalınmayacağı ifade edilmiştir. Dini, mezhebi, etnik kavram ve hassasiyetleri istismar eden tüm terör örgütleri ve bunlara destek veren odaklarla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ‘Hukukun üstünlüğü ilkesi’ çerçevesinde, ayrım gözetilmeksizin mücadeleye devam edileceği belirtilmiştir” denildi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde son dönemde meydana gelen olumlu gelişmelerin ve üyelik sürecimizin yeniden canlanmış olmasından duyulan memnuniyet dile getirilmiştir” ifadesine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X