Yılmaz: Depremin siyaseti olmaz

Gemlik Belediye Meclisi Aralık ayı Meclis Toplantısı`nda kentsel dönüşüm ve Gemlik`in deprem gerçeği masaya yatırıldı.

Yılmaz: Depremin siyaseti olmaz
CEMAL KIRGIZ
 
Muhalefet, kentsel dönüşüm, Gemlik’in deprem riskine yönelik çalışmalar ve kaçak yapılar ile mücadelede Başkan Refik Yılmaz’a destek verdi.
 
Muhalefet üyeleri kentsel dönüşüm konusundaki rant kaygılarını dile getirirken, CHP’li Özgür Aksoy 5 bin konut yapılacaksa bunun 4 bin 500’ünden yoksul ailelerin yararlanmasını istedi. Muhalefet temsilcileri kaçak yapılarla mücadele ve yıkımlar konusunda belediyeye destek olacaklarını ifade ettiler. MHP’li Osman Doğan’da, kaçak yapılaşmanın ciddi bir olay olduğunu belirterek, ekiplerin mümkün olduğunca kat çıkılmadan, temel aşamasında mani olması gerektiğini kaydetti.
 
EN FAZLA 5 KAT
 
Gemlik merkezde bin, Kumla bölgesinde de 300 hektar araziye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Refik Yılmaz da CHP ve MHP’lilerin endişeleri konusunda çağrıda bulunarak daha uygun bir yer varsa, bununla ilgili birlikte karar vermelerini istedi. Hedeflerinin sağlam zeminli arazilere 11 bin konut yapılması olduğunu ve Gemlik’in yatay büyüyeceğini ifade eden Yılmaz, en fazla 5 katlı binalar yapılacağını söyledi. Ayrık nizam, yeşil alanlı, sosyal tesisli binalarda önceliğin hasarlı binalarda oturan vatandaşlar ile yoksul vatandaşlarda olacağını bildiren Refik Yılmaz, “Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve meslek odaları ile görüşmelerimiz sürüyor. Gerçekleri saklayarak Gemlik’e ihanet edemeyiz. Depremin siyaseti olmaz. Gemlik’te kentsel dönüşümü hep birlikte başlatalım” diye konuştu.
 
Gemlik Belediyesinin şirket kuracağını, bu şirkete muhalefet üyelerinin de katılması gerektiğine vurgu yapan Refik Yılmaz, sadece TOKİ’nin değil, aynı şartlarda inşaat yapacak özel sektörün de kentsel dönüşüm içinde olacağını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X