Yılmaz dönüşüm için destek istedi

Gemliklilere seslenen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, depreme karşı yeni kentsel dönüşüm için sağlam zeminli arazilerin imara açılması ve bu konuda yasa tasarısı hazırlanması için destek istedi.

Yılmaz dönüşüm için destek istedi

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kentsel dönüşümü Balık Pazarı Mahallesi’nde anlattı.

İlçenin yapı stoku ve zemini konusunda açıklamalarda bulunan Yılmaz, depreme karşı yeni kentsel dönüşüm için sağlam zeminli arazilerin imara açılması ve bu konuda yasa tasarısı hazırlanması için vatandaşların yanı sıra, muhalefetten de destek beklediklerini söyledi. 

Vatandaşlarla bir araya gelen Refik Yılmaz, rezerv yapı planlarıyla birlikte aynı kategoride anayasa mahkemesi tarafından iptal edilen kuzey imar planlarına da sahip çıktı. 

Yılmaz, “Gemlik’in bin hektar alana ihtiyacı var. Kuzey İmar Planları 1/1000’lik planlara işlense bile ilçenin deprem sorununu gidermez. Kuzey İmar Planları 200 hektarlık alanı kapsıyor. Bunun 100 hektarı Sit alanlarına ve DOP oranlarına gidecek. Geriye kalan 100 hektar ilçeye bir şey kazandırmaz. Biz Gemlik’i sağlam zeminli arazilere inşa etmek istiyoruz. Gemlik’te halkıyla, iktidarıyla, muhalefetiyle konsensüs sağlayalım istiyoruz. Küçük Kumla’dan Cihatlı Bölgesi’ne kadar olan bölümlerin imara açılmasını istediğimizi defalarca söyledik. Zeytin ağaçlarına da sahip çıkalım ama önce insanımızı koruyalım. Bin hektarlık alana ihtiyaç var diyoruz” dedi.

HER FİKRİ ÖNEMSİYORUZ

AK Partili, MHP’li ve CHP’li meclis üyeleriyle AK Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, MHP İlçe Başkanı Osman Durdu ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın da katıldığı kentsel dönüşüm, depremsel risk ve imar planları bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, daha yaşanabilir bir Gemlik için, her kesimin fikrini önemsediklerini ifade etti. 

Çeşitli yatırım ve projelerden örnekler de veren Yılmaz, dar cadde ve sokaklarda yerinde kentsel dönüşümün ilçenin geleceğine bir şey kazandırmayacağını vurguladı. 

YERİNDE DÖNÜŞÜM MÜMKÜN DEĞİL

Gemlik ovasında 3 kat yapılaşma olmasına rağmen, fiilen ve fiziken bu bölgede geri dönüşümün mümkün olmadığını açıklayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Çevre Şehircilik Bakanlığına Cihatlı Bölgesindeki arazileri rezerv yapı planı olarak belirleyip, onaylattıklarını ifade etti. Yılmaz, Kuzey İmar Planlarının da Anayasa Mahkemesine muhalefetin iptal davası açması sonucu, her iki rezerv alanının da iptal olduğunu söyledi. 

Zeytin vasfını yitirmiş alanların da imara açılmasını istediklerini ifade eden Yılmaz, “Akademik odalardan da görüş istedik. Onlardan cevap bekliyoruz. Daha sonra itiraz edip, davalık olacağına şimdi bir konsensüs sağlamalıyız. Depremin Siyaseti Olmaz” diye konuştu. 

CHP’DE ŞARTLI DESTEK

Bu arada söz alan MHP İlçe Başkanı Osman Durdu, Depolama alanlarında olduğu gibi, Kuzey İmar Planları ve yeni rezerv alanlarında da yasa yapmaları halinde destek sözü verdi. 

CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da Gemlik menfaati için hazırlanacak yasa tasarısını görmek istediklerini, olumlu bulmaları halinde gerekirse genel başkanlık, Başbakanlık kapısında yatabileceğini açıklayarak, şartlı destek vereceklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X