Yılmaz: Şehirler zamanında planlanmalı

Gemlik Belediyesi olarak ciddi kamulaştırmalar yaptıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, şehirlerin zamanında planlanmaları gerektiğini ifade etti.

Yılmaz: Şehirler zamanında planlanmalı

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Mimarlık Mühendislik Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. 

Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Yerleşkesi’nde düzenlenen ‘Neden Şehir Planlaması?’ konulu panelde konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Teknik Üniversite bünyesinde şehir planlama bölümünün açılmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Bursa nüfusu 3 milyon oldu. Plansız şehirleşmenin cezasını hep birlikte çekiyoruz” dedi.

Çarpık yapılaşmada çocukların ve gençlerin de yaşam alanı bulamadığını anlatan Refik Yılmaz, “Gençlerimiz enerjilerini nerede atacak? Yaşlılarımız hangi ağaçların gölgesinde nefes alıp, huzur bulacak?” diye konuştu. 

Gemlik Belediyesi olarak ciddi kamulaştırmalar yaptıklarını vurgulayan Refik Yılmaz, okul bahçelerinin düzenlenmesi ve peyzaj çalışmaları, okullara spor salonu kazandırma projeleri, alternatif yollar ve açık otoparkların yanı sıra, yeşil alan ve çocuk parkı yatırımlarından örnekler verdi. Şehirlerin her dönem zamanında planlanmaları gerektiğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Bugüne kadar gecikmeler yaşanmış. Öngörülen nüfus artışı tutturulamamış. Bursa’nın 2020 yılı nüfusu 2 milyon 250 bin lira olarak hesaplanırken, 2017 yılında bu rakam 3 milyonu aşmış durumda. Aynı öngörüsüzlük, göçler konusunda da yaşanıyor” ifadelerine yer verdi.

KENTİN İHTİYAÇLARI

HESABA KATILMALI

Kentin ihtiyaçları da hesaba katılarak planlama yapılması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Yardımcı Doçent Dr. Zeynep Peker’in modaratörlüğünde gerçekleşen panelde, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Yılmaz, ilçenin deprem riski konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, “Gemlik’te 50 bin kişi risk altında. Yamaçlarda sağlam zeminler dururken, yapılaşmalar ovada gerçekleşmiş. Kentsel dönüşüme başladık, ancak maliyeti çok yüksek” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X