Yılmaz: Umarım 17 Nisan’da güzel bir bahara uyanırız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına ilişkin ‘Umarım ülkemiz için hayırlı olur ve 17 Nisan’da güzel bir bahara uyanırız, ülkemizi rahatlatacak da bir sonuç çıkar’ dedi.

Yılmaz: Umarım 17 Nisan’da güzel bir bahara uyanırız

CHP Bursa İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, gittikleri her yerde anayasa değişikliğinin neler getireceğini anlattıklarını ve halka bu konuda neden ‘Hayır’ demeleri konusunda paylaşımlarda bulunduklarını belirtti.

Yılmaz, demokrasi gereği insanların tercihlerine her zaman saygı duyduklarını vurgulayarak, ‘Ancak şunu görüyoruz ki halkımız hayır kampanyasını sahiplenmiş. Bunun yanında halen kararsız önemli bir kitle var. Bu kararsız kesimin de zaman içinde kararlarını netleştireceklerini ve konuyu öğrendikçe hayır yönünde bir eğilim sergileyeceklerini şahsen görüyorum.’ diye konuştu.

Halkın 16 Nisan’da ülkenin geleceği açısından önemli bir karar vereceğine işaret eden Yılmaz, şunları söyledi:

‘Umarım ülkemiz için hayırlı olur ve 17 Nisan’da güzel bir bahara uyanırız, ülkemizi rahatlatacak da bir sonuç çıkar. Bu, elbette ne Sayın Cumhurbaşkanına ne AKP’ye karşı bir seçim veya referandum. Bu tamamen Türkiye’de bir rejim değişikliğiyle alakalı bir düzenleme. Hayırın Türkiye için hiçbir maliyeti yok. Bilakis Türkiye’yi rahatlatır, Türkiye’nin, Türk halkının demokrasiye olan inancı bütün dünyada ispatlanmış olur. Türkiye’nin üzerindeki baskı azalır. Sayın Cumhurbaşkanı daha yasal sınırlar içinde hareket eder.’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X