Yine ‘Çok gizli belgeler’ çalındı!

ABD ‘2’nci Snowden olayı’ ile karşı karşıya. Bu seferki isim ise Harold Thomas Martin. Martin’in ülkenin ulusal güvenliğine zarar verebilecek kodları çaldığı iddia ediliyor.

Yine ‘Çok gizli belgeler’ çalındı!

ABD’de Ulusal Güvenlik Ajansı’nda (NSA) sözleşmeli olarak çalışan 51 yaşındaki Harold Thomas Martin’in, ‘çok gizli belgeleri çalmak’ suçunu işlediği gerekçesiyle geçen Ağustos ayında FBI tarafından tutuklandı.Ancak şüphelinin çaldığı bilgilerin içeriği açıklanmadı.

Yetkililer Martin’in evi ve aracında ABD hükümetine ait çok sayıda ‘yüksek gizlilik derecesine sahip’ belge ele geçirildiği ve bunlar arasında ‘hassas istihbarat bilgileri’ni içeren 6 gizli dosyanın da yer aldığını açıkladı.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, ‘çok gizli belgeler’ arasında NSA’in yabancı hükümetlere (Rusya, Çin, İran, Kuzey Kore) ait bazı uygulamaların şifrelerini kırmak için kullandığı kaynak kodların da yer alabileceği ifade edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X