Yine IŞİD mesajı

ABD Dışişileri Bakanlığı, Başkan Obama’nın Ankara’yı eleştirdiği açıklamasının ardından , ‘İŞİD’le mücadelede Türkiye kilit rol oynuyor ‘açıklaması yaptı. Ancak metinde ‘daha fazlası yapılabilir’ ifadeleri de yer aldı.

Yine IŞİD mesajı

ABD Başkanı Barack Obama’nın ‘IŞİD, Türkiye’den Suriye’ye geçen binlerce savaşçıyla güç sağlıyor’ uyarısına yönelik Washington’dan  yeni açıklama geldi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, IŞİD konusunda Türkiye ile işbirliği dahil koalisyon çabalarında  bazı ilerlemeler ketettiklerini belirtti. Türkiye’nin bu konuda ek adımlar attığıra işaret eden  sözcü, ‘Yabancı savaşçı akınını durdurmada tüm koalisyon  üyelerinin yapabileceği daha fazla şeyler var ‘dedi. 

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest da günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Obama’nın sözlerini hatırlattı ve ‘Türkiye’nin attığı bazı adımlar bu konuda yapıcı olmaya yönelik istekliliğini gösteriyor ama daha fazlasını yapabileceklerine ve yapmaları gerektiğine inanıyoruz’ dedi.

günde 

GÜNDE 9 MİLYON DOLAR

Bu arada ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a göre, Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı Ağustos 2014’te başlatılan ‘Inherent Resolve’ adlı operasyonun maliyeti 2 milyar 740 milyon doları buldu. Rapora göre ABD, IŞİD’i durdurmak için her gün yaklaşık 9 milyon 100 bin dolar harcıyor. Harcamaların üçte ikisi hava kuvvetlerine gidiyor. Askeri hava operasyonları, gözetleme ve ikmal faaliyetleri için yapılan harcamalar bu kapsama giriyor. Yüksek teknolojili F-22 Raptor jetinin sadece bir saatlik uçuşu için harcanan para 68 bin doları buluyor.

ABD Başkanı Barack Obama, en son bu hafta içinde 450 yeni askeri eğitmenin Irak’a gönderilmesi emri vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X