Yine siber saldırı

Türkiye’ye karşı yurtdışı kaynaklı siber saldırılar devam ediyor. İnternet kullanıcıları dün bazı kamu kurumlarının sitelerine erişemedi.

Yine siber saldırı

Öğle saatlerinden sonra oluşan blokajın, yine uluslararası bir siber saldırı olduğu anlaşıldı. Noter Bilgi Sistemi dün çalışmazken, bazı kamu ve özel bankalara, bazı özel şirketlerin tr uzantılı internet sitelerine de ulaşımda güçlükler yaşandı. Özel bankaların kendi önlemlerini aldıkları ifade ediliyor ancak kamu kurumlarında erişim hala net sağlanamıyor. Tamamen engelleyici bir etkisi olmayan saldırılardan dolayı zaman zaman sitelere ulaşılmakta zorluk yaşayanlar, özellikle bankacılık işlemlerinde sorun yaşamamak için dün şubelere gitmeyi tercih eti.

ODTÜ’DEN AÇIKLAMA

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, ‘.tr’ uzantılı web sitelerine yapılan siber saldırılarla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı. “1992 yılından bu yana .tr üst düzey alan adı ve onun altında yer alan ikinci seviye adlarının yönetimi ve koordinasyonu bünyemizde sağlanıyor. Sunuculara yönelik muhtemel siber saldırılara ilişkin önlemler, son teknolojiye göre alındı. 14 Aralık’ta yurtdışından başlatılan yoğun siber saldırı, DNS sunucularımızı hedef aldı. Yurt içi ve yurt dışında 5 ayrı noktada konuşlanmış 6 sunucuyla verilen bu hizmet, saldırı sırasında 11 sunucuya (pratikte 20) ANYCAST teknolojisi dahil edilerek sürdürülmüş, DNS sistemi bu saldırı sırasında hiçbir zaman tamamen devre dışı kalmamış ve hizmet vermeye devam etmiştir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X