Yırca’da bayram

Yırca köylülerinin beklediği karar çıktı. Danıştay termik santral yapımı için ‘acele kamulaştırma’ kararını esastan iptal etti. Ancak bu karar çıkıncaya kadar bölgede 6 binden fazla zeytin ağacı ya kesildi yada yerinden söküldü.

Yırca’da bayram

Danıştay, Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Yırca Mahallesi’nde 6 binin üzerinde zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için Bakanlar Kurulu’nun aldığı ‘acele kamulaştırma’ kararını esastan iptal etti. 

Yırca Mahallesi sakinlerinin avukatı Deniz Bayram, ‘Bu karar Yırcalıların ve bizlerin mücadelesinin haklı olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor’ ifadesini kullandı.

Mahalle muhtarı Mustafa Akın da karara çok sevindiklerini belirterek, ‘Aldığımız haberle Danıştay’ın Bakanlar Kurulu’nun acele kamulaştırma kararını iptal ettiğini de öğrendik. Bütün köy halkı gece yarısı buraya toplandı. Çok mutluyuz. Bizi itham edenlere, ‘Bu davayı kaybedeceksiniz’ diyenlere söyleyecek bir sözüm yok. Danıştay’a teşekkür ediyorum. Hala vicdanının sesini dinleyen hakimler olduğu bir kez daha ortaya çıktı’ dedi. 

Akın, kesilen 6 bin ağacın yerine en az 16 bin zeytin fidesiyle bölgeyi donatıp, örnek bir zeytinlik yapacaklarını sözlerine ekledi.

ŞARKILI KUTLAMA

Bu arada Danıştay kararı camiden anons edilerek köylülere bildirildi. Köy meydanında toplanan Yırca sakinleri ateş yaktı, sevinç gösterisinde bulundu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X