YKS’de Bursa birincisi 3Gen’den

3Gen Özel Öğretim Kursu öğrencisi Efe Serhat Saatçı, YKS eşit ağırlık alanında Türkiye 9.’su ve Bursa 1’incisi olarak çok önemli bir başarıya imza attı.

YKS’de Bursa birincisi 3Gen’den

Bursa’nın saygın ve başarılı eğitim kurumlarından olan 3Gen Özel Öğretim Kursu, başarısıyla yine Bursa’nın gururu oldu. Beşevler Mahallesi İzmir Yolu Caddesi’nde faaliyet gösteren 3Gen Özel Öğretim Kursu’nun yetenekli öğrencisi Efe Serhat Saatçı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de eşit ağırlık alanında Türkiye 9.’su ve Bursa 1’incisi olarak çok önemli bir başarı elde etti. Saatçı, bu başarısında ailesinin büyük emeği olduğunu söylerken sınava girecek gençlere, “Kendilerini soyutlamasınlar. Günde 1, 1.5 saat sosyalleşsinler” tavsiyesinde bulundu.

“KIVANÇ DUYUYORUM”…

Efe Serhat Saatçı, şunları söyledi: “Bursa’da doğmuş ve büyümüş, 18 yaşında bir gencim. YKS’de Türkiye 9.’su oldum. En sevdiğim nokta Türkiye’de herhangi bir başarı elde etmiş olmak değil, anne ve babamın göğsünü kabartabilmek. Ailenin bir ömür beklediği başarıyı onlara vermek. Bu yüzden kıvançlıyım. Umarım ileriki zamanlarda ailemin ve çevremin göğsünü kabartabilirim. Ekonomik olarak parlak bir aileden gelmiyorum. Çabalamaz ve didinmezsem ne ailemden ne de başka birinden miras da kalmayacak. Bence eğitim ve öğretim bir insanın kendi ekonomik düzeyini yükseltebilmesi için araçlardan en önemlisi. Çok didindim ve hırs yaptım. Hırs yaptığım için de başarılı olduğumu düşünüyorum.”

“BİRBİRİMİZE SARILIP AĞLADIK”…

“Özellikle anneme çok teşekkür etmek istiyorum. Sınav sürecindeyken yanına otururdum. ‘Anne ben sınavda başarılı olacak mıyım’ derdim. O da ‘olacaksın’ derdi. Bu da bana mental olarak çok büyük bir kazanç sağladı. Arkamda ailemin desteğini hissettim. İnsanın emeğine güvenen bir varlık olması gerektiğini düşünüyorum. Ne kadar emek verip çalışırsan karşılığını da alacaksındır. Derler ya; ne kadar ekmek o kadar köfte. Sınava girerken bir an bile tereddüt etmedim. Açıkçası Türkiye 9.’su olacağımı tahmin bile edemezdim. Sonuçlar açıklandıktan sonra annemle beraber çok mutlu olduk. Birbirimize sarılıp ağladık.”

KOÇ ÜNİVERSİTESİ EKONOMİ BÖLÜMÜ…

“Uzun zamandır kafamda sadece Koç Üniversitesi vardı. Bölüm olarak da ekonomi bölümünü yazacağım. Başka bir bölüm düşünmüyorum. Psikloji ve hukuk gibi bölümler ilgimi çekmiyor. O yüzden ekonomi yazacağım ve bu doğrultuda hayatıma devam edeceğim.”

KENDİLERİNİ SOYUTLAMASINLAR

“Sınav gerçekten önemli. Gün içerisinde büyük kısmı buna ayırmak gerekiyor ama sınava girecek arkadaşlara tavsiyem; kendilerini her şeyden soyutlamasınlar. Hiç değilse 1, 1.5 saat boyunca kafalarını rahatlatabilecekleri; arkadaşlarıyla buluşmak veya oyun oynamaları uzun vadede çok yararlı olacaktır. Bütün gün sınava çalışacağım deyip birkaç ayda pes edenler de oluyor. Bu durum gerçekten üzüyor. Her insanda potansiyel vardır. Bu da sürdürülebilirliğe bağlı. İstikrar çok önemli bir şey”

TÜM ÖĞRETMENLERİME TEŞEKKÜR EDERİM

“Beni bugünlere getiren ilkokul öğretmenim Nafiye Kasapoğlu’na, ortaokuldaki ve lisedeki tüm öğretmenlerime teşekkür ediyor, tek tek ellerinden öpüyorum. 3Gen Kurs’taki öğretmenlerimin de etkisini gerçekten çok hissettim. Bu kurum yıllardır öğrenci yetiştiriyor. Konuya olan hâkimiyetleri öğrenciyi ileri götürebiliyor. Desteklerini her zaman arkamda hissettim. Hepsine teşekkür ediyorum. Aileme de minnetlerimi sunuyorum. Umarım daha büyük başarıları onlara tattırabilirim.”

‘SADECE SINAV KAZANMAK DEĞİL’

“Öğretmen gözüyle baktığımızda öğrencilerin girdiği en önemli sınavlarda onlara yoldaşlık ediyoruz” diyen Bakırcı, “Bu bizim için heyecan verici. Sadece sınav kazanma hali değil, muhtemelen kendisin bekleyen 40 yıllık meslek hayatının ilk adımı olacak. Amaç sadece öğretim alanında öğrenciyi bir yere getirmek değil. Çocuğu bahsettiğimiz noktalarda da beslemek adına bir fırsat var elimizde” ifadelerini kullandı.

‘PRENSİPLERDEN TAVİZ VERMİYORUZ’

Geçmiş yıllarda da başarılar yakaladıklarını ve bunu çalışmalarından taviz vermeyerek elde ettiklerini vurgulayan Bakırcı, “Bazı çalışma prensiplerimiz var. Bu prensiplerden taviz vermeden doğru bir şekilde uyguladığınızda başarının da tesadüf olmadığını daha önceki yıllarda da elde ettiğimiz başarılarda gördük. 2019’da da yine eşit ağırlıkta Türkiye derecesi yapan, Bursa 1.’cisi bir öğrencimiz oldu. 2021’de MSÜ’de Türkiye 3.’sü ve Bursa 1.’liği elde eden bir öğrencimiz vardı. Aynı yıl YKS’de 80 sorunun tamamını doğru cevaplayan öğrencimiz oldu” diye konuştu.

“YILMADAN YORULMADAN ÇALIŞIYORUZ”

Profesyonel kadrolarla durmadan çalıştıklarını aktaran Bakırcı, “Ailelerin en değerli varlığı olan çocuklarını bir yerden alıp bir yere getirmek muazzam bir olay. Bu gurur her öğretmenin yaşamak istediği bir şeydir. Kurum olarak bir kolejimiz ve kurs binamız mevcut. Profesyonel kadrolarla yıl boyunca yorulmadan, usanmadan daima çalışıp var olan hedefleri gerçekleştirmek bizim amacımız. Pandemi sürecinden çıktık. Ülkemizdeki tüm sektörlerde olduğu gibi bizi de oldukça yordu. Bu noktada da eğitimin yüzyüze gerçekleşmesi gerektiğini hepimize hatırlatmış oldu. Öğrencilerle etkileşim halinde olabilmek, konuyla ilgili dönütleri alabilmek çok önemli” ifadelerini kullandı.

Karşılığını görmek gurur verici

3Gen Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Emrullah Bakırcı, Türkiye 9.’su olan Efe Serhat Saatçı’yla gurur duyduklarını söyledi. Bu başarıdan dolayı başarılı öğrenciye teşekkür eden Bakırcı,  “Türkçe öğretmeniyim. 11 yıldır kurumla sektör içerisindeyiz. Var olan başarılarımıza Efe sayesinde çok güzel bir yıldız daha koyarak taçlandırmış bulunmaktayız. Sayısal verilerden ziyade bir öğrencinin alttan gelip de yukarıya çıkışını takip edip sayısal veri olarak karşılığını görmek çok gurur verici. Öğrencimize bize yaşattığı bu gurur için teşekkür ederiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X