Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Yol Çöktü

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bağlantı yolu göçtü. Göçen çevre yolunun altında bulunan 2 katlı ev toprak altında kaldı.

Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Yol Çöktü

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bağlantı yolu çöktü. Göçen çevre yolunun altında bulunan 2 katlı ev toprak altında kaldı. Toprak altında kalan evde can kaybı yaşanmazken, evin duvarları çöktü. Olay, sabah saatlerinde Düzce’nin Gölyaka ilçesi İçmeler köyünde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Düzce’nin Gölyaka ilçesi İçmeler köyünde Gölyaka ilçe bağlantı yolunda toprak kayması başladı. Toprak kaymasını fark eden ev sakinleri, köy muhtarına haber vermesi üzerine muhtar evi boşalttırdı. 2 katlı evin üst katında kalan Anne Aydın Başer ve oğlu İbrahim Eker ve alt katta bulunan kiracıları geceyi akrabalarının evinde geçirdiler. Sabah eşyalarını almak için yeniden evlerine dönen anne ve oğul, göçen bağlantı yolunun topraklarının evlerine girdiğini gördüler. Bunun üzerine hemen jandarma ve kaymakamlığa haber veren aile, yetkililerin göçen evleri için çözüm bulmasını istediler. Oğul İbrahim Eker, daha önce defalarca uyarılarda bulunmalarına rağmen bir çözüm bulunmadığını belirterek, “Dün akşam saatlerinde komşumuzun evin yan tarafın göçme yaptı. Bizim evimize de toprağın değmesine çok az bir yer kalmıştı. Muhtar geldi, evi boşaltmamızı, evde durmamızın imkansız olduğunu söyledi. Bahçeköy’e dayımın evine gittik. Orada kaldık. Sabah geldiğimizde evimizin duvarı yıkılmıştı. Muhtara daha önce söylemiştik. Bir buçuğu sene önce yarık 50 santimdi. Bunu muhtara söylemiştik. Bir buçuk sene sonra evimiz toprak altında kaldı. Hem yoğun kar yağışı hem de daha önce de yolda çatlak vardı. Evde ise odalar içeri göçmüş durumda. Daha yeni aldığımız oda takımı falan toprak altında kaldı” diye konuştu. Anne Aydın Başer ise kış günü sokakta kaldıklarını belirterek devletten yardım beklediklerini dile getirerek gözyaşlarını tutamadı. Anne Aydın Başer, “Bu kış gününde mağdur olduk. 14 senedir eşim yok. Bu evi tekstilde çalışarak yaptım. Bir buçuk yıldır bilmelerine rağmen Karayolları bir önlem almadı. Onarım yapacağız diye bariyerleri soktular hiçbir iş yapmadılar. Yaşadığımız sıkıntının çözümü için başvuru yapmamıza rağmen bir gelişme olmadı. Yaşadığımız olay karşısında devletimizden yardım istiyoruz” dedi. Toprak altında kalan evi incelemeye gelen Gölyaka Kaymakamı Murat Şener köylülerden ve evi toprak altında kalan anne oğuldan bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada ev halkının barınma ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Murat Şener, “Burada çalışma yapılacaktı ancak yaşanan sıkıntılardan dolayı önümüzdeki yıla kalmıştı. Kış şartlarından dolayı böyle bir kaza meydana geldi. Arkadaşlarımız gelerek hasar tespiti yaptılar. Yarın gelinerek toprak kaldırılacak. Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntı tespit edilerek mağdur edilmeyecekler. Şu anda evde eşyalar alınamıyor. Kısa süreliğine akrabalarında kalmalarını isteyeceğiz. Eğer eşyalar alınabilirse alacağız. Onlara kaymakamlık imkanlarıyla ev ayarlayacağız. Hiçbir şekilde mağduriyet yaşamayacaklar” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X