Yok böyle bir aile

Kardeşler ailesinin başarı hikayesi futbol dünyasında parmakla gösterilecek türden. Biri şampiyonluk yaşadı, diğeri 28 yaşında Süper Lig’de düdük çaldı, diğeri ise geleceğin iyi kaleci adayları arasında gösterildi.

Yok böyle bir aile

Beytullah SÜAT

Bir aile düşünün… Evin reisi uzun yıllar Bursaspor’da forma giydi, 40 yaşında yeşil sahalara veda etti ve şuan bir teknik direktör olarak başarıdan başarıya koşuyor. Ailenin büyük oğlu, Bursa hakemliğinin yaklaşık 10 yıldır süren Süper Lig’de düdük çalma hasreti son vererek göğsümüzü kabarttı. Küçük kardeş ise PTT 1.Lig’de Altınorduspor’un kalesini koruyor. Futbol dünyasında böyle bir tablo ile karşılaşmak herhalde imkansız gibi bir şey.

GURUR DUYUYOR

Eser Kardeşler bu tablonun baş mimarı… Uzun yıllardır gerek Bursa’ya, gerek Türk futboluna hizmet eden tecrübeli teknik adam, 28 yaşında Süper Lig’de görev alan oğlu Arda ve geleceğin iyi kaleci adayları arasında gösterilen diğer oğlu Erce ile gurur duyuyor. Olay Spor olarak bu sporcu aile ile bir araya geldik ve keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İşte satır başları…

Bursalı antrenörler ‘geliyorum’ diyor

Eser Kardeşler, elde edilen başarılara ve şampiyonluklara dikkat çekti. 

İlk söz Eser Hoca’nın… Yaşanan bu tablonun kendisine gurur verdiğini söylüyor. ‘Kardeşler soyadına yakışır bir durum’ diyen deneyimli teknik adam, “Sporcu bir aileyiz. Bu işte çok eziyetler çektikten sonra bir oğlum kaleci, diğer oğlum sahalardan en çok kavga ettiğim kişiler olan hakemlikte boy gösteriyor. Ben onlarla gurur duyuyorum. Onları televizyondan da izledim, tribünden de. Doğruyu yanlışı gösteriyoruz. Erce her gol yediğinde kendim yemiş gibi üzüldüm” dedi.

ERTEKİN USTAMIZ

Niğde Belediyespor’da yaşadığı şampiyonluktan da bahseden Eser Hoca, “Hedefimize ulaştık. Bursalı antrenörler artık ‘geliyorum’ diyorlar. İsmail Ertekin bizim ustamız. Daha deneyimli. Biz de severek yapıyoruz bu işi. Bursalı antrenörler olarak biz biraz daha cesaret istiyoruz. Sedat 2 (Özbağ) de yıllarca dışarıda görev yaptı. Gidip görmek, çalışmak lazım. Benim kaleci antrenörü diplomam var fakat sadece 2-3 kaleciyle ilgilenmeyi düşünmedim. Biz altyapıda çalışalım maaşımızı alalım demedik. Bursa’nın çocuğu olarak dışarıda çalışma cesareti gösterdik” diye konuştu.

 

Onlar mı çok cesurdu yoksa bugünküler mi korkak?

Eser Hoca’yı yakalayıpta Bursaspor’u sormamak olmazdı. Yaptığı tespitler ise oldukça çarpıcıydı: “Bursaspor şehre şampiyonluk apoleti taktıktan sonra asla şerefli 2.’likleri ve 3.lükleri kabul edecek durumda değildir. Ya tekrar şampiyonluğa oynayacak takım kurmalıdır ya da ‘Ben borcumu ödeyeceğim, 6-7 genç oyuncuyu takıma monte edeceğim’ demelidir. Önündeki 2 şık bulunuyor kulübün. Gençlerle 5-0 yenilseniz bile bu camia sizi alkışlar. Dany ve Hosogai ile oynayacaksanız bu şehir sizi alkışlamaz. Bizim zamanımızda ilk 11’de 8 tane altyapıdan oyuncu vardı. Bir de o dönemki lig daha zordu. O zaman oynatanlar çok mu cesurmuş, ya da şimdikiler çok mu korkak ona bakmak lazım.”

 

Cüneyt Çakır’dan daha iyi olacak

PTT 1.Lig ekiplerinden Altınordu’da forma giyen Erce Kardeşler ise babasının kaleci olmasının avantajını her zaman yaşadığını belirtti. Genç file bekçisi “Kaleci bir babanın oğluyum. Bu tablo için ne denir ki. Ailecek tanınıyoruz her yerde. Herkes babamın düzeyine gelmem gerektiğini söylüyor. İlk hedefim ondan daha iyi olmak. Evde münakaşa oluyor. Abim de çok iyi işler yapıyor. Herşeyden önce futbolu biliyor. Bizde hakemlere sitem ediyoruz ama abimin futbolu bilmesi büyük avantajı. Altınordu benim için bir şans. Daha iyi yerlere gelmek istiyorum. Abimi izlerken heyecanlanıyorum. O an elimde telefon olsa ‘bu böyle şu şöyle’ demek istiyorum. Cüneyt Çakır’dan da iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Futbolcu olamadım hakem oldum

Ve söz Bursa hakemliğini yüzünü güldüren Arda Kardeşler’de… Futbolcu olmak için başladığı yola hakem olarak devam ettiğini belirten Arda, “Sporcu bir aileyiz. Bu yolla futbolca olmak için başladım, olamadıktan sonra hakemliğe yöneldim. Rıza Tosunay, Ahmet Aköz ve Ümit Akkuş hocalarımızın üzerimizde emekleri fazladır. Evde futboldan başka bir şey konuşulmuyor. Herşey şuanda güzel gidiyor. Türk hakemliğine uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. Evde 2 kaleci var. Eleştirmeyi seviyorlar. Genellikle hakemleri eleştiriyorlar. Dinliyoruz, doğru olanları alıyoruz. Hedefim kısa vadede daha çok maç yönetmek. Cüneyt hocamız çıtayı yükseğe koydu. Onun açtığı yoldan ilerlemek istiyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X