Yok böyle bir baba!

2011’de trafik kazası geçiren spor lisesi öğrencisi oğlu için 5 yıldır atletizm müsabakaları düzenleyen veteran atlet İlhan Koç, işine de her gün koşarak gidiyor.

Yok böyle bir baba!

HALİL ÖZÇOBAN

Çocuk yaşlarda başladığı atletizm sporuna 42 yılını veren 53 yaşındaki İnfaz Koruma memuru İlhan Koç, işine koşarak gidiyor. Yurt genelinde birçok yarışlara katılan 7 çocuk babası İlhan Koç, 2011 yılında Sivas’ta geçirdiği bir trafik kazası sonrasında kaybettiği Spor Lisesi öğrencisi oğlu Yunus Emre Koç adına 12 kategoride yarışlar düzenliyor.

MARATON KOŞUYOR

Ankara’da 27 Aralık’ta düzenlenen olan 80. Büyük Atatürk koşusunda da 11 kilometre koşan 25 yıllık İnfaz Koruma memuru İlhan Koç, ailece sporla uğraştıklarını belirtti. 12 yaşında atletizme başladığını söyleyen Koç, “Yıldırım ilçesindeki evimden Minareli Çavuş mahallesinde bulunan E Tipi Açık Cezaevi’ne her sabah koşarak gidiyorum. Bir saat 10 dakikada cezaevinde oluyorum. İki yıl önce de Yenişehir’deki cezaevine yine evimden gece saat 24.00 çıkıp koşarak 7 saatte gidiyordum. Yurt genelinde yapılan birçok koşuda çeşitli derecelerim oldu. Spor benim aşkım” diyor.

BU YIL BEŞİNCİSİ OLACAK

Spor Lisesi’nde okuyan oğlu Yunus Emre Koç’u 2011 yılında bir trafik kazası sonrasında kaybettiğini vurgulayan baba İlhan Koç, oğlu adına her yıl Sivas’ta Yunus Emre Koç Anma Yol Koşusu ve Yarı Maratonu düzenlediğini ve bu yıl beşincisini gerçekleştireceklerini söyledi. Koç, “12 kategori de yarışlar düzenliyorum. 9 dalda dereceye giren birincilere çeyrek altın, ikinciye 100 ve üçüncüye 50 lira ödül veriyorum. Minik takımlarda ise ilk üçe girenlere kupa veriyoruz. Sporcu olan oğlumun adını yaşatıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X