YÖK’e kritik atama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine Prof. Dr. Murat Tuncer’i yeniden seçti.

YÖK’e kritik atama

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığından yapılan açıklamada,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 Eylül’de görev süresi dolan Prof. Dr. Tuncer’i YÖK  üyeliğine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6’ncı maddesinin (b/1) bendi  uyarınca yeniden seçtiği bildirildi.

ERDOĞAN’DAN KANUN ONAYLARI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın Kazan  ilçesinin Kahramankazan olarak değiştirilmesi hakkındaki kanunu onayladı. 

 

Erdoğan’ın onayladığı 6752 sayılı “Ankara İli Kazan İlçesinin Adının  Kahramankazan Olarak Değiştirilmesi ve Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında  Kanun Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, Ankara’nın Kazan ilçesinin adının  “Kahramankazan” olarak değiştirilmesini ve 15 Temmuz’un “Demokrasi ve Milli  Birlik Günü” adı altında resmi tatil ilan edilmesini öngörüyor. Söz konusu kanun,  TBMM Genel Kurulu’nda 25 Ekim’de kabul edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan  ayrıca 2 kanunu daha onayladı.

Erdoğan’ın onayladığı diğer kanunlar şöyle:

* 6749 sayılı “Olağanustu Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere  İlişkin Kanun Hukmunde Kararnamenin Degistirilerek Kabul Edilmesine Dair  Kanun.”

* 6751 sayılı “Turkiye Cumhuriyeti Hukumeti ile Sudan Cumhuriyeti  Hukumeti Arasında Yatırımların Karsılıklı Tesviki ve Korunmasına Iliskin  Anlasmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduguna Dair Kanun.”

Söz konusu kanunlar Erdoğan tarafından Anayasa’nın 89. maddesinin 2.  fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X