Yoksul başkanın `vosvos`una 1 milyon dolar

Dünyanın en yoksul başkanı Jose Mujica`nın görev süresinin dolmasına çok az bir zaman kala, mütavazılığının simgelerinden 1987 model `vosvos`una alıcı çıktı.

Yoksul başkanın `vosvos`una 1 milyon dolar
Haftalık aktüalite dergisi Busqueada da yer alan habere göre, ismi açıklanmayan bir Arap şeyhi Mujica’nın arabasına tam 1 milyon dólar teklif etmiş.
 
Bolivya’nın Santa Cruz şehrinde düzenlenen G77 zirvesinde yanına yaklaşan şeyhin verdiği teklifi Pepe Mujica başlangıçta fazla önemsemiş ve şaka olduğunu düşünmüş. Busqueada’ya “Bana teklifi yaptıklarında şaşırdım hatta şaka yaptıklarını düşünmdüm. Ama sonra başka yerlerden de teklifler gelince biraz daha ciddiye almaya başladım” sözleriyle aldığı teklifi doğrulayan Mujica, Meksika büyükelçisinin de arabası karşılığında on tane kamyonet vermeyi teklif ettiğini de söyledi.
 
Jose Mujica, eğer arabanın talipleriyle anlaşmaya sağlanırsa, bütün parayı hükümetin evsiz ailelere konut yapımı programı “Plan Juntos”a ya da Uruguay Teknik Üniversitesi UTEC’e bağışlayacağını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X