Yoksulluk sınırı 5 bin 624 lira

Türkiye Kamu-Sen’in araştırmasında, nisan ayında 4 kişilik ailenin asgari geçim sınırı 5 bin 624 lira 85 kuruş olarak tespit edildi.

Yoksulluk sınırı 5 bin 624 lira

Sendika’nın Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Merkezince hazırlanan nisan ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) alınan nisan fiyatlarına göre yapılan araştırmada, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 740 lira 32 kuruş olarak hesaplandı.

Araştırmada, 4 kişilik ailenin asgari geçim haddi bir önceki aya göre yüzde 1,72 artışla 5 bin 624 lira 85 kuruş, çalışan tek kişinin açlık sınırı ise bir önceki aya göre yüzde 1,36 yükselişle 2 bin 103 lira 36 kuruş oldu. Türkiye’de 4 kişilik ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı nisanda 2 bin 154 lira 32 kuruş olarak tespit edildi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, enflasyon hedefine göre belirlenen memur maaş zamlarının asgari geçim için gerekli harcamalar karşısında eriyip gittiğini belirtti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X