YÖK’ten jet adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yardımcı doçentlik kalksın” açıklaması üzerine çalışma grubu oluşturulmasına karar veren YÖK Başkanı Yekta Saraç, “Çalışmalara hızlı başladık” dedi.

YÖK’ten jet adım

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, İslam dünyasında yükseköğretim sistemleri ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için YÖK tarafından “İslam Dünyasının Yükseköğretim Alanını Oluşturmak” temasıyla Ankara Bilkent Otel’de düzenlenen İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu’nun sonuç bildirgesini açıkladı.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Saraç’a, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Doktorasını bitiren doçent olsun, yardımcı doçentlik kalksın” açıklamaları hatırlatıldı. Saraç, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın bu husustaki açıklamasından sonra aynı gün bir çalışma grubu oluşturulmasına karar verdik ve çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Çok yakın bir sürede konuyu zamana yaymadan somut bir önerinin oluşacağını söylemek isterim. Buradaki öncelik yardımcı doçentlik mevcut sistemdekilere hiçbir şekilde olumsuz etkisinin olmaması, bu yönde atılacak adımın yükseköğretim sistemine yeni bir soluk getirmesi. Cumhurbaşkanımızın da zaten bu husustaki sözleri bu yeni bir heyecan yeni bir soluk getirilmesi yönünde çok olumlu bir yönlendirmedir.”

Saraç, mevcut yardımcı doçentlerin hiçbir mağduriyet yaşamamaları ve kazanımlarını kaybetmemeleri için de azami dikkat edileceğini vurguladı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada üniversitelerdeki yardımcı doçentlik konusuna değinerek, şunları ifade etmişti: 

“Rektörlerimizden de bir ricam var. YÖK Başkanımız ile de bunu konuşuyorum. Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Şunu bir gözden geçirsin. Yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz. Dünyanın kaç yerinde acaba yardımcı doçentlik var? Ben araştırdığım yerlerde doğrusu böyle bir mekanizma pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bu, gerçekten ilmiye sınıfına bir paravan, engel oluşturuyor. Bunu aşmamız lazım ve aşacağımıza inanıyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X