Yol kenarı park ücreti uygulaması mahkemelik

BURBAK tarafından ana arterlerdeki yol kenarlarında uygulanan ücretli otopark uygulaması mahkemeye taşındı. Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, yol kenarlarının ücretli olmasına tepki göstererek Bursa İdare Mahkemesi’ne uygulamanın kaldırılması için dava açt

Yol kenarı park ücreti uygulaması mahkemelik

Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır yol kenarlarından aldığı otopark bedellerinin kaldırılması için ilgili belediyeye dilekçe verdiklerinin belirten Bozbey, ‘Defalarca dile getirmemize rağmen şikayetlerimizle ilgili bir sonuç alamadık.  Bu uygulamaya son vermesi için Büyükşehir Belediyesi’ne 60 gün önce yaptığımız başvuruya yeterli yanıt alamadık. Yasal süreyi de kullanarak mahkemeye başvuruyoruz. Davayı ve süreci takip edeceğiz. Biz yol kenarlarında özellikle trafiği zorlaştıran ve oradan ikinci, üçüncü kez ücret alınmasına olanak sağlayan bu uygulamanın son bulmasını istiyoruz’ dedi.

Başka şehirlerde bu otopark sistemi uygulamasının kaldırıldığına dikkat çeken Bozbey, ‘Bunlara istinaden büyükşehirin de Bursa’nın tamamında bu uygulamayı kaldırması lazım. Çünkü zaten konut, arsa, parsel ve işyeri sahipleri yol katılım bedellerini ödüyorlar. Bir kez daha onlardan ücret alınmasına müsaade edilmemelidir’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X