Yola çıktılar: 2 milyon 560 bin kişinin kaderi bu TIR’ların içinde

2 milyon 560 bin 649 adayın katılacağı üniversite sınavı bu hafta sonu yapılacak. Sınav öncesinde soruların yüklendiği TIR’lar geniş güvenlik önlemleri altında sınav merkezlerine doğru yola çıktı.

Yola çıktılar: 2 milyon 560 bin kişinin kaderi bu TIR’ların içinde

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ait soru kitapçıkları ve sınav evrakının, yüksek güvenlik önlemleriyle 81 il ve KKTC’deki 250 sınav merkezine sevkiyatına başlandı.

Karekodlu kutularda saklanan soru kitapçıkları ile sınav evrakını taşıyan ve zaman ayarlı elektromekanik kilit sistemi ile koruma altına alınan 528 nakil aracı, sabah saatlerinde ÖSYM’nin kapalı matbaa merkezinden ayrıldı.

Hafta sonu gerçekleştirilecek ve 2 milyon 560 bin 649 adayın başvurduğu YKS, bu yıl 81 il ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’daki 250 sınav merkezinde yapılacak.

Bu sabah Ankara'dan yola çıktılar: 2 milyon 560 bin kişinin kaderi bu TIR'ların içinde - 2

Soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevki için çalışan 100’den fazla ÖSYM personeli, yaklaşık 35 gündür dünyadan izole kapalı matbaa merkezinde bulunuyor.

Sınavın hazırlık süreçlerinin yürütüldüğü kapalı merkezde sınav güvenliği, faraday kafesi ve sinyal karıştırıcı jammer gibi özel sistemlerin yanı sıra 7 gün 24 saat emniyet güçlerinin nöbetiyle sağlanıyor.

Kapalı matbaa merkezinde görev yapan personel, YKS’nin son oturumu olan Yabancı Dil Testi’nin tamamlanmasıyla merkezden çıkarak aileleriyle buluşacak.

ÖSYM’nin YKS soru kitapçıkları ve sınav evrakının sınav merkezlerine sevkiyatı, dış dünyadan tamamen izole olan bu kapalı matbaa merkezinden sınav evrakının nakil araçlarına yüklenmesiyle başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X