Yolcu uçağında bomba çıkmadı

Mauritius Adaları-Paris seferini yaparken bomba şüphesiyle Kenya’ya acil iniş yapan Fransız yolcu uçağında bomba bulunduğuna ilişkin iddia asılsız çıktı.

Yolcu uçağında bomba çıkmadı

Air France’den yapılan açıklamada, Boeing-777’nin tuvaletinde bulunan düzeneğin bomba olmadığı belirtildi. Fransız şirket, olayı ‘yanlış alarm’ olarak tanımladı. Paris’te basın toplantısı düzenleyen Air France yöneticisi Frederic Gagey, uçağın tuvaletinde bulunan şüpheli paketin içinden zamanlayıcı ve kağıt çıktığını söyledi.

Associated Press’e göre; Kenya Havaalanları İdaresi de daha önce Facebook’tan, uçakta bomba olduğuna dair yaptığı açıklamayı değiştirdi ve ‘şüpheli bir nesne’ ifadesini kullandı.Yetkililer; düzeneği bulan kişi dahil, altı yolcunun sorgulandığını belirtti.

Emniyet yetkilileri, AF 463 sefer sayılı uçağın, bomba şüphesiyle, Kenya’nın en büyük ikinci kenti Mombasa’daki Uluslararası Moi Havalimanı’na acil iniş yapmak zorunda kaldığını ifade etmişti. Uçakta 459 yolcu ve 14 personelin bulunduğu, bütün yolcuların güvenli şekilde tahliye edildiği açıklanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X