`Yolda mühendislik hatası yok`

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve İnşaat Mühendisi Semih Pala, Dobruca-İnkaya Bağlantı Yolu’nun Karayolları Tasarım El Kitabı’nda belirten tüm değerlere sahip olduğunu belirterek, teknik raporlarda da mühendislik hatası görülmediğini söyledi

`Yolda mühendislik hatası yok`
Olay TV’de Mustafa Özdal’ın hazırladığı ‘Gündemin Getirdikleri’ programına katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve İnşaat Mühendisi Semih Pala, Dobruca-İnkaya Bağlantı Yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Yaşanan kazalarda ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Semih Pala, böylesine önemli bir konunun kamuoyu tarafından konuşulmasının, tenkitlerin yapılmasının da normal olduğunu ifade etti.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin güçlü belediyelerinden birisi olduğunu dile getiren Pala, hızlı ve cesur yatırımlar yapan bir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibinin olduğunu hatırlattı.
 
Bursa’nın hızla değiştiğini, artık 17 ilçenin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandığını söyleyen Pala, “Yapılan işler tamamen plan ve program dahilinde yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin meclisi var. Denetim organları, kanunları ve kuralları var. Toplumun denetim unsurları olan siyasi partiler ve akademik meslek odaları var. Uludağ bir dünya mirasıdır. Buradan herkesin faydalanması gerekir. Büyükşehir Belediyesi de bunun için Uludağ’a yönelik yatırımlar yapıyor. En son modern teleferik hatları devreye sokuldu ve binlerce insan Uludağ’a çıktı” dedi.
 
Ayrıca karayoluyla ulaşım için Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalar yaptığını belirten Pala, dağ yollarının virajlı ve eğimli olduğunu, otoyollar gibi düz olamayacağını hatırlattı. Uludağ’a, Maksem-Alacahırka üzerinden ve Çekirge üzerinden çıkış olduğunu anlatan Pala, “Her ikisi de şehir trafiğini sıkıntıya sokan güzergahlardır. Büyükşehir Belediyesi Uludağ’a çıkışı rahatlatmak için pratik bir alternatif yol geliştirdi. Orhaneli yolunda Odunluk Köprüsü’nü, ardından Hüdavendigar Parkı’nın yanından Dobruca-İnkaya Bağlantı yolunu yaptı. Bunlar belediye meclisinden oybirliğiyle geçen kararlarla yapıldı. Kurala uygun yapılmış işlemlerdir” diye konuştu.
 
“Dağ yollarından senelerdir kazalar oluyor. Umarım bundan sonra olmaz” diyen Semih Pala, son kazalar nedeniyle teknik anlamda yapılan tenkitlere Karayolları Tasarım El Kitabı ile cevap verdi. Pala, “Dağ yolunda olması gereken teknik değerler, Dobruca-İnkaya Bağlantı Yolu’nda mevcuttur. Yukarıdan hızla gelen frenleri ısınmış, balataları kokan otobüsler nasıl duracak? Her iki kazada da maalesef raporlar sürücü hatasını gösteriyor. Belediye suçlanırken hakkaniyetli olunmalıdır. Dobruca-İnkaya Bağlantı Yolu’nda mühendislik hatası yoktur. Teknik raporlarla görülmüştür. Ölümlü kazaların ardından idarenin tedbir olarak yolu kapatması doğaldır. Tedbir olarak büyük araçların bu yola girmesi engellenebilir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X