Yollar geçit vermiyor

Bursa trafiğinde özellikle son aylarda yaşanan keşmekeş vatandaşları canından bezdiriyor.

Yollar geçit vermiyor

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Mevcut yolların artan araç sayısını kaldırmaması, okul ve fabrika servislerinin sabah ve akşam saatlerinde yarattığı yoğunluk, vatandaşların toplu ulaşımı tercih etmemeleri, Bursaray’a paralel çalışan minibüs hatları Bursa trafiğini içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. Hele bir de bir yol yapım çalışması ya da kaza olduğunda sıkıntı daha da büyüyor. Bunlara ek olarak güvenlik önlemleri kapsamında kent girişlerinde yapılan denetimler yüzünden de araç kuyrukları kilometreleri buluyor. İstanbul girişi, yoğunluğun en fazla hissedildiği nokta olarak göze çarpıyor. İstanbul’dan 1 saatte Ovaakça’ya kadar ulaşan sürücülerin Bursa’ya girişleri 1,5 saati geçiyor.

Trafikte bu olumsuzlar yaşanırken, yerel yönetimler de soruna çözüm bulmak için çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi, trafikte yaşanan sıkıntıya çözüm bulmak adına Mihraplı’da kavşak yapımına başlarken, Orhaneli Kavşağı’ndaki genişletme çalışmasının da İzmir yolunda rahatlama sağlaması bekleniyor. Sorun üzerinde kafa yoran isimlerin başında da Vali İzzettin Küçük geliyor.

 

Vali Küçük, mesai saatlerini sabah saat 07.00’ye çekme çalışmaları olduğunu açıklarken, okul giriş saatlerinde de aynı yönde düzenleme yapacaklarını bildirdi. Öte yandan, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun Ovaakça  bağlantısının 24 Aralık’ta açılacak olmasının güvenlik kontrolü yapılan noktada rahatlama sağlayacağı da dile getiriliyor.

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X