Yollar tarlalarda kaldı, tarlalar yola girdi, köyde huzur bozuldu

150 yıllık geçmişi olan Karacabey’in İnkaya Köyü’nde 60 yıllık kadastro var, fakat yeni ölçümler köyün huzurunu kaçırdı. çünkü, tarlaların sınırlardı değişti, ceviz ağaçları başka tarlalarda kaldı. Kimi tarla yola girdi, kimi yollar tarlada kaldı.İnkaya Köyü Dernek Başkanı İdris Yıldız köylüleri ekim yapamaz hale getiren ölçüme tepki gösterirken, DSİ’nin kanalet ve yol için toplulaştırma amacıyla tapulara şerh koymasına da itiraz etti… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Yollar tarlalarda kaldı, tarlalar yola girdi, köyde huzur bozuldu

Köyün 150 yıllık geçmişi var… 1870 göçüyle Bulgaristan’ın Tırnova’sından gelen aileler Karacabey’de İnkaya Köyü’nü kurmuşlar.

Yıllardır…

Mudanya sınırında ki arazilerinde zeytin, ceviz ve badem başta olmak üzere meyve-sebze üretmişler. TEKNOSAB’ın kurulacağı bölgeyle komşu hale gelince de köyün değeri artmış.

Fakat…

Şu sıralarda Karacabey’in 150 yıllık geçmişi olan İnkaya Köyü’nün ciddi bir sorunu var. O sorunu da, İnkaya Köyü Derneği Başkanı İdris Yıldız anlattı.

Dedi ki:

1960 yılında devlet kadastro geçirdi ve köyün haritasını, tarlaların sınırlarını ve yolları belirledi. Bu haritaya göre planlar yapıldı. Fakat şimdilerde özelleştirme nedeniyle özel bir firmanın yaptığı ölçümler, 60 yıllık kadastro sınırlarını karmakarışık hale getirdi.”

Şunu vurguladı:

Özel firmanın yürüttüğü çalışmayla yollar tarlalarda kaldı, tarlalar yola girdi. Her şey birbirine karıştı. Tarla sahibiyken yol sahibi haline geldik.”

İşin bir boyutu daha var:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X