Yollardan araba çekmenin mantığı

Başına gelen bilir; arabayı bir yere park edersiniz dönüşte bir bakarsınız ki yok. Aklınıza önce hırsızlık gelir ama kısa zamanda anlarsınız ki arabanız çekilmiş…

Yollardan araba çekmenin mantığı

Ara, tara götürüldüğü otoparkı bulursunuz, cezayı, günahı ödeyip arabanızı alır ve ona yeniden kavuşmanın sevinciyle kaybettiğiniz zaman ve paranın üzüntüsünü unutup yolunuza devam edersiniz.

Arabanızın çekildiği yerde, muhtemelen sizin önünüzde ve arkanızda parketmiş arabalar ise sahiplerini beklemeye devam etmektedir. Bu gün için piyangonun size vurduğunu düşünür ve bir daha aynı yere parketmemeye özen gösterirsiniz.

İşte trafikte araç çekmenin caydırıcı etkisi bundan ibarettir.

Yani bir kere canı yanan bir daha oraya kolay kolay parketmez arabasını.

Oysa trafik akışını sağlamakla yükümlü kolluk güçlerinden ve ona bağlı olarak çalışan çekicilerden beklenen bu işi bir piyango mantığıyla yapmamaları, yasaya ve yasaklara uymayan herkese cezayı adil olarak dağıtmalarıdır.

Şöyle düşünün; park yasağı olan bir caddede yol kenarında duran onlarca araç var.

Trafik polisinin yapması gereken nedir?

Bu araçlar trafiği engelliyorsa hepsini yoldan kaldırıp cezai işlem uygulamak. Eğer hepsinin çekilmesi imkanı yoksa aradan rastgele bir talihsizi seçmek yerine adil biçimde yasak yere parketmiş tüm araçlara ceza yazmak.

Emin olun adrese gönderilen ceza makbuzu yasak park konusunda son derece uyarıcı ve caydırıcı bir etkiye sahiptir. Yani bu makbuzu gören her vatandaş bir daha gidip de park edilmez tabelasının altına kolay kolay araba parketmez. Ama şunu iyi bilmelidir; eğer yasak yere park ederse eve kısa süre içinde bir ceza makbuzu gelecek.

Oysa sık gördüğünüz uygulamada siz aradan bir iki aracı çektiğinizde trafiği engelleyen parklamaları ortadan kaldırmış olmuyorsunuz. Aksine zaten yoğun olan trafiğe bir de çekici kamyon sokmuş oluyorsunuz.

Bu durum, diğer araçlar olduğu yerde durduğu için trafiğin açılmasına bir katkı sağlamadığı gibi insanlardaki adalet ve güven duygusunu da zedeliyor.

Yetkililere sesleniyoruz lütfen artık şu çekici uygulamasını bir kez daha gözden geçirin.

olay.com.tr

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X